Foto: Publicitātes foto
Pasaules čempionāta motokrosā (MXGP) Ķeguma posms, kura sākotnējā norise bija plānota 14. jūnijā, trešdien pēc organizatoru lēmuma pārcelts uz 12. jūliju, vēstīts MXGP mājaslapā.

Izmaiņas sezonas kalendārā trešdien tika veiktas pandēmijas radīto seko dēļ. Lai nodrošinātu braucēju, līdzjutēju un pārējo personu drošību, tika pieņemts lēmums pārcelt vairāku posmu norises laikus. Šāds solis tika sperts, sadarbojoties Starptautiskajai Motosporta federācijai (FIM), "FIM Europe" un konkrēto posmu organizatoriem.

Pirmās izmaiņas skars Krievijas posmu, kurš no 7. jūnija pārcelts uz 5. jūliju, bet tālāk sekojošais Ķeguma "Grand Prix" notiks par mēnesi vēlāk, nekā plānots iepriekš – 12. jūlijā.

Iepriekš pārcelto posmu dēļ arī Itālijas etaps no 5. jūlija pārcelts uz 19. jūliju, savukārt Trentino paredzētās sacensības nu jau gaidāmas 4. oktobrī.

Pēc Francijas prezidenta Emanuela Makrona otrdien pieņemtā lēmuma liegt masu pulcēšanos līdz pat jūlijam vidum, izmaiņas būs arī Francijas posmā, kas bija plānots 28. jūnijā. Šī etapa norises laiks vēl tiks paziņots.

MXGP sacensību organizatori iepriekš jau atcēla vai pārcēla Indonēzijas, Vācijas, Itālijas un Āzijas posmus.

Paredzams, ka šī MXGP sezona varētu atsākties ar Krievijas posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!