Foto: Reuters/Scanpix
2012.gada "Dakaras" rallijreids ceturto reizi pēc kārtas risināsies Dienvidamerikā, bet tā maršrutā pirmoreiz tiks iekļauta arī Peru, paziņojuši organizatori.

Dakaras rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet no 2009. līdz 2010.gadam risinājās Argentīnā un Čīlē.

Pārcelšanās uz Dienvidameriku vietējā reģionā rallijam devusi milzīgu popularitāti un finansiālus panākumus. Tāpēc 2012.gadā pa pieciem ātrumposmiem notiks Argentīnā un Čīlē, bet četri Peru, kur arī sacensības noslēgsies.

Līdz ar to nākamajā gadā sacensībās būs par diviem ātrumposmiem vairāk nekā šogad.

Sacīkstes šoreiz 1.janvārī sāksies Argentīnas piekrastes pilsētā Marā del Platā.


"Iepriekšējos trīs gadus mūsu starta pilsēta bija Buenosairesa, bet šoreiz ideja ir braukt no krasta līdz krastam - no Atlantijas līdz Klusajam okeānam," aģentūrai AFP pastāstīja sacensību pārstāvis Etjēns Laviņjē.

"Pēc pirmās dienas smilšu kāpās sacīkste turpināsies Argentīnas ziemeļos un šķērsos Andu kalnus," piebilda Laviņjē. "Čīlē sacīkstes risināsies līdzīgā maršrutā kā šogad."

Tikmēr Peru posmus organizatori sauc par interesantiem, krāšņiem un ārkārtējiem.

Šajā gadā sacīksti Argentīnā vērojuši 3,5 miljoni fanu, bet Čīlē - 1,5 miljoni.

2013.gadā maršrutā plānots iekļaut arī Brazīliju.

Kā ziņots, kopš sacīkstes risinās Dienvidamerikā, tajā nav piedalījušies Latvijas sportisti, bet nākamajā gadā motobraucēju klasē atgriezīsies latvieši Jānis un Einārs Vinteri.

2011.gada sacensībās vieglo automobiļu klasē triumfēja Nasers Salehs Al Atija no Kataras, motobraucējiem pie uzvaras tika spānis Marks Koma, bet smago automobiļu klasē panākumu svinēja krievu braucējs Vladimirs Čagins, kurš jau paziņojis par karjeras beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!