Foto: DELFI Reporter

Tā kā 2014.gadā Latvijā notiks Nāciju kauss motokrosā, bet Rīgā pirmoreiz risināsies "Grand Prix" posms spīdvejā, tā būs visa pasaules motosporta galvaspilsēta, uzskata biedrības "Speedway Grand Prix of Latvia" valdes loceklis Vladimirs Ribņikovs.

Kā zināms, līdz šim pasaules čempionāta posms spīdvejā Latvijā risinājies vien Daugavpilī, bet 2014.gada 16.augustā šīs sacensības pirmoreiz notiks Biķernieku mototrekā Rīgā. Sacensības būs viens no pasākumiem Rīgas svētku laikā.

"Pēdējo reizi spīdvejs Rīgā risinājās šī gadsimta sākumā, kad notika Latvijas un Krievijas sacīkstes. Toreiz sanāca 2000 skatītāju, galvaspilsētā nebija entuziastu un cilvēku, kas mums palīdzētu. Cerams, ka šoreiz viss izdosies," saka Ribņikovs. "Ideja par "Grand Prix" sacensību rīkošanu Rīgā pirmoreiz parādījās pirms trim gadiem, jo Daugavpilī pietrūkst infrastruktūras - viesnīcu, lidostu un tamlīdzīgi."

Pieredzējušais speciālists ir pārliecināts, ka spīdveja atgriešana Rīgā ir vitāli svarīga visam sporta veidam Latvijā.

"Ja valstī ir tikai viens treks, tas ir slikti. Nepieciešams, lai Daugavpils "Lokomotīve" komplektētos no visas valsts sportistiem," uzsvēra Ribņikovs. "Pats svarīgākais, ka Rīgas "Grand Prix" nebūs tikai vienreizējas sacīkstes, bet galvaspilsētā paliks treks un, cerams, arī parādīsies spīdveja skola. Mūsu valstī ar motosportu nodarbojas daudz cilvēku, bet spīdvejs ir gan salīdzinoši lēts, gan arī perspektīvs sporta veids."

Biķerniekos spīdveja sacensības nav rīkotas jau ilgu laiku, taču treks saglabājies joprojām.

Ribņikovs stāstīja, ka Biķernieku spīdveja trekā jau šī gada izskaņā uzklāts segums, bet renovācija pilnībā noslēgsies vasaras sākumā. Tribīnes pagaidām spēj uzņemt 5600 skatītāju, bet paredzams, ka ar pagaidu tribīnēm ietilpība tiks palielināta līdz 10 000.

"Esam droši, ka stadions būs pilns, turklāt vismaz 50% skatītāju ieradīsies no ārvalstīm, jo Skandināvijā un Anglijā šis sporta veids ir ļoti populārs," uzsvēra Latvijas sacensību organizators. "2014.gadā Rīga un Latvija būs ne tikai kultūras, bet arī motokrosa galvaspilsēta. Daudzie pasākumi viens otram netraucēs, bet mums visiem ir jāpalīdz, lai tie noritētu sekmīgi."

Kā zināms, pasaules čempionāta Latvijas posma sacensības tiks translētas 150 pasaules valstīs, no kurām 73 ritēs tiešraide.

Šogad sacensības piekto reizi vēsturē notika Daugavpilī. Sākotnēji Latvijas "Grand Prix" posmi tika rīkoti no 2006. līdz 2009.gadam, un pēc trīs gadu pārtraukuma šādas sacensības notika arī šā gada augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!