Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemeļamerikas sērijauto sacensību (NASCAR) seriāla talantīgais pilots Kails Larsons pēc rasistiska izteikuma tiešsaistē aizvadītās sacensībās zaudējis gandrīz visus atbalstītājus, kā arī ticis diskvalificēts, ziņo aģentūra AP.

Larsons svētdien piedalījās tiešsaistes "iRacing" sacīkstēs, kuras tiek organizētas koronavīrusa Covid-19 pandēmijas laikā. 27 gadus vecais ASV autosportists uz brīdi šķietami zaudēja saziņu ar sacensību uzraugu. Larsons viņam pārprasīja: "Tu nevari mani dzirdēt?", bet pēc tam viņu nosauca rasistiski aizskarošā vārdā. Repliku gan dzirdēja visi sacensību dalībnieki.

Pilota pārstāvētā vienība "Chip Ganassi Racing" jau Larsonu atlaidusi, bet NASCAR vadība viņu uz nenoteiktu laiku diskvalificējusi, kā arī norīkojusi viņu apmeklēt iejūtīguma apmācības.

No Larsona atteikušies arī viņa galvenie sponsori "McDonald's" un "Credit One" banka, kā arī autoražotājs "Chevrolet". Šobrīd tikai viens komerciāls sportista partneris nav apsūdzējis Larsonu par viņa izmantoto valodu vai pārtraucis sadarbību.

Sportists pagājušajā sezonā izcīnīja sesto vietu NASCAR "Cup Series" sacensību kopvērtējumā, sasniedzot savas karjeras labāko rezultātu. Talantīgais Larsons pēc šīs veiksmīgās sezonas grasījās kļūt par brīvo aģentu – autosportists tiek uzskatīts par NASCAR nākotnes zvaigzni.

Larsons uz notikušo reaģējis, dažādās sociālās vietnēs publicējot atvainošanos.

"Es pieļāvu kļūdu," izteicās amerikānis. "Pateicu vārdu, ko nekad nevajadzētu izmantot. Tam nav attaisnojumu. Mani tā neaudzināja. Tā bija drausmīga lieta, ko pateikt. Man ļoti žēl savas ģimenes, manu draugu, manu partneru, NASCAR sabiedrību un it īpaši afroamerikāņu sabiedrību. Saprotu, ka situācija ir nelabojama un atzīstu, ka rīkojos nepareizi."

Larsons, kura vecvecāki Otrā pasaules laikā uzturējās kara nometnē Kalifornijā, ir vienīgais japāņu izcelsmes pilots, kurš uzvarējis augstākā līmeņa NASCAR sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!