Foto: Publicitātes foto

Brīvdienās gaidāmajā Baltijas autošosejas čempionāta festivālā "Eneos Riga Summer Race" 150 sportisti no Baltijas, Gruzijas, Somijas, Krievijas, Ukrainas un citām valstīm Biķernieku trasē cīnīsies par skaistām uzvarām divu dienu garumā 13 dažādās ieskaites klasēs. Autošosejas sacīkstes papildinās drifta šovs, kura laikā Kristaps Blušs uzstādīs drifta ātruma rekordu Biķernieku trases Ozola līkumā.

"Eneos Riga Summer Race" ietvaros tiks aizvadīts Baltijas autošosejas čempionāta trešais, Latvijas autošosejas čempionāta ceturtais, Baltijas četru stundu izturības čempionāta ceturtais, kā arī vēsturisko automobiļu seriāla "Dzintara aplis" ceturtais un Starptautiskā draudzības kausa otrais posms.

Spēcīgākajā "Baltic Touring Car" klasē gaidāmas spraigas cīņas – trasē dosies 21 sportists, starp kuriem pirmo reizi kuplā skaitā arī latviešu braucēji – Artūrs Batraks (BTC2/TCR klase), Pāvels Ščapovs (BGT), Roberts Rode (BGT), Toms Bērziņš (BTC2/TCR), Rolands Dūda (BTC1) un Reinis Lazdiņš (BTC1).

Pāvels Ščapovs pēc diviem aizvadītiem posmiem ir līderis BGT klasē, bet otrajā vietā ir Roberts Rode. BTC1 klasē pirmajā vietā šobrīd krievu sportists Andrejs Jušins. Lietuviete Erneste Globīte un Artūrs Batraks dala līderpozīciju BTC2/TCR klasē. Baltic Open klases vadībā – dānis Frederiks Holms.

Latvijas čempionātā "Legend Car" automašīnām pieteikušies 16 dalībnieki. To vidū Uldis Timaks, Valters Zviedris, Ernests Veismanis, Mārtiņš Steinerts un Jānis Horeliks. Cīņas solās būt spraigas, jo kopā ar astoņiem latviešiem startēs arī pieci Gruzijas pārstāvji un pa vienam dalībniekam no Turcijas, Krievijas un Somijas.

"Kumho Tyre Challenge" abās klasēs kopā sacensībām dalību pieteikuši 12 autobraucēji. "Super 1600" klasē pēc diviem posmiem līderis ir jaunais igauņu braucējs Stīvens Sūsts, otrais Kristaps Mietulis, bet trešais Ingus Beļakovs, kuram iepriekšējā posmā nācās tikt galā ar tehniskām ķibelēm, bet tas neliedz viņam saglabāt vietu uz goda pjedestāla. Nacionālajā klasē joprojām nepārspēts ir Jānis Vanks.

Vēsturiskajā automobiļu seriālā "Dzintara aplis", kas norisinās kopā ar Starptautiskā Draudzības kausa otro posmu, šobrīd kopā pieteikušies 51 dalībnieks. 19 no tiem ir ārvalstu sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Ukrainas.

Vēsturiskajā Formula klasē trasē dosies 11 sportisti, starp kuriem arī pieci latviešu sportisti ar sezonas līderiem Andri Griķi ("Formula Mondial") un Robertu Tomu ("Formula Easter").

Aizraujošākās vēsturisko automašīnu sacīkstes gaidāmas, kad trasē parādīsies VAZ automašīnas, jo šobrīd pieteikušies jau 25 dalībnieki. "VAZ 1300" klasē dalību apstiprinājuši 10 dalībnieki, arī sezonas līderi Ģirts Vecvanags un Aivars Laipnieks. "VAZ 1600" klasē konkurence ir vēl sīvāka – tur uzvaru sadalīs 15 braucēji, kuru vidū arī sezonas līderis Matīss Mežaks. Šoreiz sacensības bez sezonas vicelīdera Pētera Laipnieka.

Arī "Volga" klase priecē ar kuplu dalībnieku sastāvu – trasē svētdien dosies 15 vēsturiskās automašīnas. "Volga" klases līderis šobrīd ir Ainars Šēnfelds, bet "Volga 406" klasē pirmais ir Modris Feodorovs.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas visās "Biļešu Serviss" kasēs un internetā Bilesuserviss.lv. Biļešu cena uz abām dienām ar iespēju iekļūt dalībnieku parkā ir 15 eiro, vienas dienas biļete – 10 eiro. Sacensību dienās būs nopērkamas arī vienas dienas ieejas biļetes tikai uz tribīnēm, cena – septiņi eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam pieaugušo pavadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!