Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē, 28. un 29. jūlijā, Biķernieku trasē notiks vērienīgas drifta sacensības – "Drift Masters Grand Prix Betsafe King of Riga". Organizatori ir oficiāli izziņojuši dalībnieku sastāvu, kas ir viens no labākajiem, kāds jebkad būs bijis Biķerniekos. 61 dalībnieks no 16 valstīm – Slovākija, Dānija, Īrija, Rumānija, Lielbritānija, Austrālija, Spānija, Zviedrija, Lietuva, Norvēģija, Igaunija, Somija, Polija, Vācija, Čehija un, protams, Latvija.

Braucēju sastāvs ir spēcīgs – uz starta izies arī trīs braucēji, kuri aizvada sezonu prestižajās drifta sacensībās "Formula D" Amerikā. Džeims Dīns, kurš pašlaik ir arī "Formula D" kopvērtējuma līderis, jau iepriekšējos gadus ir rādījis lielisku sniegumu Biķernieku trasē, vairākas reizes uzvarot sacensībās un iegūstot lielu Latvijas fanu mīlestību.

Dīnam pievienojas viņa "Formula D" komandas biedrs Pjotrs Vičeks – viņi abi Amerikā pārstāv komandu "Worthause Drift Team", bet Eiropā "Budmat Auto Drift Team". Un, protams, kā trešais "Formula D" pārstāvis ir Latvietis Kristaps Blušs, kurš šogad rāda lielisku sniegumu Amerikā. Trīs sacensībās pēc kārtas trīs pjedestāli, un pašlaik kopvērtējumā 3. vieta.

Jānis Eglīte šogad aizvada lielisku sezonu. Tikko uzvarējis spēcīgā Zviedrijas seriālā, ir gatavs cīnīties par balvu fondu un pjedestālu arī mājas trasē. No Spānijas ieradīsies 2016. gada drifta čempions Džonatans Hernandezs Sančezs. Stīvs Bagsijs Biagoni ir britu braucējs, kurš rāda lielisku sniegumu trasē un piedalās starptautiskos šovos kopā ar dažādām zvaigznēm, piemēram, kā Kens Bloks un Lūiss Hamiltons.

No Norvēģijas ieradīsies vairāki spēcīgi braucēji, viens no viņiem ir Kristinas Bakerūds, kurš ir brālēns slavenajam RX braucējam, un Rīgā viņš ieradīsies ar ekskluzīvu auto – "Nissan Cefiro".

Protams, Biķerniekos būs redzami arī spēcīgie poļu braucēji, jaunais talants Adams Zalevskis, kurš ir tikai 17 gadus vecs, bet rāda izcilu sniegumu trasē un izcīna pjedestālus; Pāvels Trela, kurš ir arī viens no iemīļotiem braucējiem skatītājiem Latvijā. Pāvles Barkovskis, kurš uzvarēja pagājušā gada sacensībās Rīgā; Dāvids Karkosiks, kurš ir trešais "Budmat Auto Drift" braucējs, Bartošs Stolarskis, kurš ir Polijas drifta viena no leģendām, un citi.

Būs arī divi spēcīgi drifteri no Vācijas, trīs no Dānijas, tostarp brāļi Hanseni. No Igaunijas ieradīsies Harolds Valdma, kurš pirms kāda laika uzvarēja HGK sacensībās Biķerniekos. Aleksandrs Kantarovskis, kurš ir Eiropas sacensību pilots, bet pats ir no Austrālijas, un vēl viens zināms vārds visiem drifta faniem – Naidžels Kolfers no Īrijas.

Braucēju sastāvs ir ļoti spēcīgs, un katram no 61 braucēja ir savi sasniegumi un panākumi, tādēļ cīņa par to, kurš iekļūs tandēmos un cīnīsies par 40 000 eiro balvu fondu, būs ļoti sīva, jo 29 no viņiem paliks ārpus tandēmiem.

Piektdienā tiks aizvadīti oficiālie treniņi, bet jau piektdienas vakarā pulksten 19 no Biķerniekiem sāksies ikgadējā drifta auto parāde pa Rīgas pilsētas ielām – no Biķerniekiem pa Brīvības ielu un tad pa Aleksandra Čaka ielu drifta automašīnas dodies uz Rātslaukumu. Pie Rīgas domes Rātslaukumā plānots ierasties ap pulksten 19.30, kur līdz pulksten 20 būs iespēja aplūkot visas sporta automašīnas, satikt braucējus un iegūt viņu autogrāfus. Pēc tam sporta automašīnas pa Krastmalu dosies atpakaļ uz Biķerniekiem.

Sestdiena ir oficiālā sacensību diena, jau pulksten 9 no rīta sāksies kvalifikācijas braucieni, bet oficiālā sacensību atklāšana ir plānota pulksten 13, pēc kā sekos "Stunfighter" paraugdemonstrējumi ar Jāni Rozīti priekšgalā. Tad notiks tandēmu treniņi TOP32 braucieniem, bet jau pulksten 16 sāksies oficiālie tandēmu TOP32 braucieni. Pasākums plānots līdz pulksten 20.

Visiem skatītājiem pēc sacensībām būs iespēja doties uz boksiem – lieliska iespēja iegūt braucēju autogrāfus un nobildēties ar viņiem.

Biļešu cena uz tribīnēm ir 15 eiro, savukārt dalībnieku parka biļete maksā 30 eiro. Pensionāriem ieejas maksa uz tribīnēm būs vien pieci eiro. Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties visās Biļešu servisa kasēs vai internetā Bilesuserviss.lv.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!