Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallija pilots Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu no “LMT rallija komandas” gaidāmajā sezonā centīsies sasniegt augstvērtīgus rezultātus ne tikai pasaules autorallija čempionāta (WRC) “Rally Class” sacensību seriālā, bet arī N4 ieskaitē, portālam “Delfi” atklāja pats braucējs.

“Rally Class” seriāla, kurā braucēji īrēs “Subaru” automašīnas, pirmās sacensībās risināsies gaidāmajā nedēļas nogalē, WRC ceturtā posma - Portugāles rallija – laikā, un Neikšāns, gatavojoties šīm sacensībām, jau aizvadījis pāris testa braucienus.

“Trešdien aizvadījām ļoti labus un veiksmīgus testus ar Viktora Ļebedeva “Subaru” automašīnu. Sapratām, kā tā vadās un kā tas viss notiekas, kā arī sapratām mašīnas stiprās un vājās puses,” stāstīja Neikšāns. “Pašā Portugālē uz vietas brauksim treniņu ātrumposmu, kas saucās “Shakedown” posms, un to mēģināsim veikt vairākas reizes, lai pierastu jau pie konkrētās mašīnas. Domāju, ka kopumā sagatavošanās process būs bijis tīri labs.”

Jau vēstījām, ka “Rally Class” seriāla uzvarētājs 2013.gadā iegūs piecus pilnībā apmaksātus posmus WRC ar R4 klases “Subaru” automašīnu. Tomēr Latvijas komandas pilots vēlas ne tikai krāt punktus “Rally Class” seriālā, bet arī visā N4 klasē. Atgādinām, ka šis seriāls nav atsevišķi izdalīta klase, bet tā ir tā pati N4 klase, tikai cita ieskaite.

“Mērķis ir cīnīties gan “Rally Class” seriālā, gan arī N4 ieskaitē, kur katrā rallijā ir vairāk par desmit mašīnām. Ja ir PRWC posms, tad tur ir ap 20 mašīnām. Protams, mērķis ir krāt punktus šajā seriālā, un iegūt šo galveno balvu,” viņš tuprināja.

Tomēr Neikšāns vēl nav sācis sapņot par uzvaru seriālā: “Tas ir pārāk tālu, tāpēc par to, kas varētu notikt, atturēšos runāt, bet noteikti uzvara ir mērķis.”

“Rally Class” seriālā Neiksāna konkurenti būs ukrainis Jurijs Protasovs, Rifats Sungkars no Indonēzijas un meksikāņu braucējs Rikardo Trivino.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!