Foto: DELFI

Pēc Latvijas autorallija čempionāta piektā posma - "Rally Estonia" -, kas notiek Otepes rajonā Igaunijā, pirmās dienas ātrākā no Latvijas ekipāžām ir Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals ("Mitsubishi Lancer Evo X").

Sacensības tiek klasificētas arī Igaunijas autorallija čempionāta ietvaros.

Latvijas sportisti ir pārliecinoši nostiprinājušies kopējās ieskaites labāko desmitniekā, bet N4 klasē ir ātrāko trijniekā, neskatoties uz nelielām tehniskām problēmām, informēja komandā.

Rallija vadībā pēc pirmajiem pieciem ātrumposmiem ir izvirzījies pagājušā gada uzvarētājs, norvēģis Madss Estbergs, otrais ir beļģu pilots Tjerī Nevils, bet trešais - mājinieks Georgs Gross. Visi nosauktie brauc ar pasaules autorallija čempionāta (WRC) klases automašīnām.

N4 klasē līderis pēc pirmajiem pieciem ātrumposmiem ir igaunis Kaspars Koitla, otrais ir Krievijas pārstāvis Aleksejs Lukjaņuks, kurš igaunim zaudē 10,4 sekundes, bet trešā ir "LMT rallija komandas" ekipāža. No Lukjaņuka Neikšāns atpaliek 2,4 sekundes.

"Rally Estonia" otrajā dienā sestdien sportistiem būs jāveic septiņi ātrumposmi. Latvijas čempionāta ieskaitē tiek vērtēti deviņi no 12 ātrumposmiem.

Kā ziņots, Latvijas čempionāta pirmajā posmā - "Halls Winter Rally" -, kas notika Lietuvas pilsētas Utenas apkārtnē, uzvaru svinēja Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, otrajā posmā - rallijā "Sarma - triumfēja Koitla, trešajā posmā - rallijā "Talsi" - ātrākie atkal bija Vorobjovs un Zicāns, bet ceturtajā posmā - rallijā "Madona" - nepārspēts bija Gross.

Kopumā Latvijas čempionātā šogad notiks septiņi posmi.

Pēc sacensībām Igaunijā 24. un 25.augustā labākie autosportisti pulcēsies rallijā "Kurzeme", bet čempionāts 29. un 30.septembrī tradicionāli noslēgsies ar Jūrmalā un Kuldīgā notiekošo ralliju "Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!