Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Allaž neīstajā vietā un neīstajā laikā – tas precīzi raksturo Vācijas autosportista Niko Hilkenberga karjeru pasaules prestižākajā autosporta klasē F-1. Savā karjerā viņš uzvarējis teju visos čempionātos, kuros piedalījies, tomēr F-1 viņam pieder rekords – 178 sacīkstes bez finišēšanas uz goda pjedestāla.

Hilkenbergs šajā sezonā bija zaudējis vietu F-1. "Renault" komanda ar viņu pēc pagājušās sezonas nepagarināja līgumu, priekšroku dodot francūzim Estebanam Okonam. Tomēr vācietis tika pie iespējas atgriezties F-1, kad viņš "Racing Point" komandā aizvietoja ar Covid-19 saslimušo Serhio Peresu no Meksikas. Hilkenbergs piedalījās abos posmos, kas notika Silverstonas trasē Lielbritānijā. Pirmajā posmā viņš netika uz starta tehnisku problēmu dēļ, bet aizvadītajā nedēļas nogalē viņam kvalifikācijā izdevās uzrādīt trešo rezultātu, sacīkstēs ierindojoties septītajā vietā. Šis rezultāts kvalifikācijā un sacīkstēs diezgan precīzi raksturo viņa sasniegto prestižajā autosporta klasē.

Panākumi pirms F-1


2005. gadā Hilkenbergs triumfēja Vācijas "Formula BMW" čempionātā, kurā startēja arī latvietis Haralds Šlēgelmilhs. Viņš diezgan sīvā duelī par pieciem punktiem apsteidza šveicieti Sebastjanu Buemī, bet tā gada "Formula BMW" pasaules finālā ierindojās trešajā vietā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!