Latvijas autosportisti Jānis Baumanis un Reinis Nitišs svētdien Biķernieku trasē nekvalificējās finālam pasaules rallijkrosa čempionāta priekšpēdējā posmā "Neste World RX of Latvia". Savukārt par uzvarētāju kļuva Timijs Hansens, kurš tādējādi kļuva arī par "World RX" kopvērtējuma līderi.

Ja Nitišs pēc pirmās dienas bija pozīcijā, kas ļāva kvalificēties pusfinālam, tad Baumanis bija ārpus TOP 12. Trešajās kvalifikācijas sērijā Nitišs slapjajā trasē uzrādīja otro rezultātu, bet Baumanis bija sestais, tādējādi abi nostiprinājās labāko divpadsmitniekā.

Arī ceturtā kvalifikācijas sērija Nitišam bija labāka, un viņam astotais rezultāts, savukārt Baumanim tikai 12. rezultāts. Nitišs četru kvalifikācijas braucienu summā ierindojās sestajā vietā, bet Baumanis sākotnēji bija tikai 13. vietā, taču tad tiesneši piesprieda piecu sekunžu sodu Sirilam Reimonam par atkārtotu trases saīsināšanu. Francūzis palika ārpus pusfināla, bet Baumanis tādējādi tika finālā.

Abi latvieši pusfinālā bija vienā braucienā, turklāt abi trasē cīnījās savā starpā. Visticamāk, šī cīņa abus sabremzēja un patraucēja Nitišam noķert trešajā vietā esošo Timuru Timerzjanovu. Līdz ar to fināls šogad bija bez letviešiem.

Finālā iekļuva kopvērtējuma līderi Andreass Bakerūds, Timijs Hanens, Kevins Hansens un Niklass Gronholms, kā arī Timerzjanovs un Liams Dorans. Finālā uzvaru izcīnīja Timijs Hansens, kurš apsteidza Gronholmu, bet Bakerūds sīvā cīņā palika trešais.

Līdz ar to kopvērtējumā līderpozīciju pārņēma Timijs Hansens, kura kontā ir 187 punkti, bet Andreass Bakerūds ieņemt otro vietu ar 186 punktiem. Kevins Hansens pēc šī posma atpalika no līderpozīcijas un tagad ir trešais ar 179 punktiem. Jānis Baumanis saglabāja piekto vietu ar 126 punktiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!