Foto: FIAWorldRallycross.com

Nākamais pasaules rallijkrosa čempionāta posms, "Neste WorldRX of Latvia", kas 16. un 17. septembrī risināsies CSDD Biķernieku trasē, solās būt izpārdots pasākums, un uz starta tajā izies septiņi Latvijas braucēji.

"WorldRX" Latvijas posma rīkotāji preses konferencē šodien atklāja, ka ir ievestas vairākas izmaiņas, kas attiecas uz sacensību apmeklētājiem, kā arī to, ka ieejas biļetes ir gandrīz pilnībā izpārdotas. "Ja pagājušogad līdzjutējiem bija atvērtas piecas ieejas trasē, tad šogad būs tikai trīs – sekojiet līdz informācijai!" aicina sacensību rīkotāju "RA Events" direktors Raimonds Strokšs.


Tiem, kuri par sacensību apmeklēšanu domā izšķirties pēdējā brīdī, organizatori iesaka rīkoties steidzīgāk, jo pārdošanā atlicis "ļoti maz biļešu".

Biķernieku trases trases īpašnieku, Ceļu Satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš norādīja, ka trase ir pilnībā gatava uzņemt gaidāmās prestižās sacensības. "Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad mums trases sagatavošanas darbs bija kā "atpūta"," norāda Lukstiņš, atsaucoties uz intensīvajiem trases būvniecības un sagatavošanas darbiem 2016. gadā. "Jā, pērn bija dažas problēmas, kas šogad ir novērstas – pilnveidotas vairāku līkumu trajektorijas, izveidotas jaunas drenāžas sistēmas, būs lielāks tehniskais parks, uzbūvēta jauna pirmās palīdzības māja, ko pieprasīja Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA)."

Pēc Lukstiņa teiktā, Biķernieku rallijkrosa trase savu pirmo ziemu ir pārlaidusi teicami. "Ziemā trase bija pārsegta ar plēvi, ziemu tā izturēja labi," viņs saka. "Pavasara sals un atkušņi darīja savu, vasarā trase bija ļoti noslogota, kas radīja bedres, taču tās ir aizlāpītas un visa trase ir gluda. Putekļu nebūs, arī lietu izturēs."

Pasaules čempionāta organizatoru izplatītais pieteikumu saraksts "Neste World RX of Latvia" posmam liecina, ka šajās sacensībās uz starta būs rekordliels Latvijas braucēju skaits – septiņi. Prestižākajā, "Supercar" klasē, uz starta stāsies pasaules čempionāta regulārie dalībnieki Jānis Baumanis ("Team STRAD") un Reinis Nitišs ("EKS"), bet "Super1600" klasē, kura Latvijā aizvadīs priekšpēdējo Eiropas čempionāta ("EuroRX") posmu, mūsu valsti pārstāvēs uzreiz pieci piloti: kopvērtējuma līderis Artis Baumanis ("Volland Racing"), Arnis Odiņš, Juris Spīķis (abi – "TT Motorsport"), Mārtiņš Lapiņš ("Set Promotion") un Edijs Ošs, kurš startēs individuāli. "Super1600" klase Biķerniekos būs ļoti kupli pārstāvēta, ar 32 mašīnām. 21 braucējs būs "Supercar" ieskaitē.

Kopumā Latvijas posmā sacentīsies triju klašu braucēji, bez jau pieminētajām vēl arī "EuroRX" čempionāta dalībnieki "Supercar" klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!