Latvijas autosportisti Reinis Nitišs un Jānis Baumanis šajā nedēļas nogalē Beļgijā turpinās pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta "vasaras maratonu".

Nedēļas nogalē Beļģijā, Metetas trasē norisināsies pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta sestais posms, kas noslēgs ievērojamo vasaras maratonu – piecās nedēļās būs veikti četri seriālu posmi. Uz starta pasaules čempionāta SuperCar klasē Reinis Nitišs, Eiropas čempionāta Super 1600 klasē – Jānis Baumanis.

Žila Tašenī vārdā nosauktā trase, kas atrodas 87 km attālumā no valsts galvaspilsētas Briseles šogad pirmo reizi uzņems rallijkrosa sacensības, tādējādi visiem dalībniekiem, neatkarīgi no viņu iepriekšējās pieredzes, sagādājot līdzvērtīgu debitantu statusu.

"Teju visiem sportistiem šis būs pirmais starts šajā trasē, un komandām šobrīd vēl nav zināšanu un pieredzes par to, kādi automašīnas regulējumi Beļģijā dos vislabāko rezultātu, tamdēļ sagatavošanās pirms braucieniem tiek plānota ar īpašu rūpību. Mums paredzēta ļoti detalizēta iepazīšanās ar trasi, jo šoreiz informācija par pareizo braukšanas trajektoriju un izdevīgākajiem bremzēšanas punktiem nav pieejama un tā būs jāizveido no jauna," pirms došanās uz Beļģiju atklāj Nitišs.

"Beļģijā varēs novērtēt, cik augstā līmenī ir komandas sadarbība un cik daudz piloti dalās ar tehnisko informāciju par dažādiem regulējumiem. Tāpat varēs novērtēt arī braucējus – kurš no visiem spēs visātrāk pielāgoties un apgūt jaunos līkumus, lai gūtu visaugstākos rezultātus," piebilst Reinis.

Pēc Beļģijas posma pasaules čempionāta dalībnieki gatavosies pirmajai cīņai ārpus Eiropas – augusta pirmajā pusē Kanādā. Savukārt Eiropas čempionāta dalībniekiem būs pauze līdz pat septembra sākumam, kad čempionāts turpināsies Francijā.

Abi latvieši uz Beļģijas sacīksti dodas ar svarīgiem uzdevumiem - Reinim jāsaglabā līdera gods pasaules čempionāta "SuperCar klasē", bet Jānim pēc neveiksmīgā Zviedrijas posma Beļģijā jāizcīna maksimāli daudz punktu, lai saglabātu izredzes uz Eiropas čempiona titulu, kā arī aktīvi iesaistītos pārējo medaļu dalīšanā.

Beļģijas sacīkste norisināsies 1030 metrus garajā Metetas trasē, kurā 69 procenti ir asfalta, 31 procents – grants segums. Lai gan Beļģijas sporta komplekss dažādās formās darbojas jau kopš 1927. gada, šī būs augstākā ranga sacīkste, kura norisinājusies Metetā.

Sestdien, 12. jūlijā, pl.14:30 pēc Latvijas laika paredzētas pirmās divas kvalifikācijas, bet svētdien – atlikušās divas kvalifikācijas, pusfināli un fināli pasaules un Eiropas ieskaites klasēm. Šoreiz kā satelītklase starptautiskajām cīņām būs Beļģijas čempionāta "SuperNational" kategorija, kas ir skatītājiem ļoti baudāma klase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!