Talantīgais Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs ieņem 13.vietu pēc Beļģijā notiekošā pasaules čempionāta sezonas trešā posma pirmās dienas, kamēr otrs Latvijas pārstāvis Jānis Baumanis dala otro vietu Eiropas čempionāta "Super1600" klasē.

Sacenšoties prestižākajā "SuperCar" klasē, Nitišs, kurš pārstāv "Olsbergs MSE" komandu, lietainos apstākļos pirmajā kvalifikācijas braucienā bija tikai 15.vietā, bet otrajā braucienā viņam savu rezultātu izdevās uzlabot par vienu pozīciju, kas summā pagaidām ļauj atrasties 13.vietā.

"Šodien nav mana diena. Mums ir viss, lai būtu labs ātrums, bet rezultāta dažādu iemeslu dēļ nav. Rītdienu sāksim no jaunas baltas lapas," savā "Facebook" lapā citēts Nitišs.

Svētdienas rītā tiks aizvadīti vēl divi kvalifikācijas braucieni, pēc tam sekojot pusfināliem un finālam.

Pasaules rallijkrosa čempionāta kopvērtējumā līderis ar 57 punktiem ir norvēģis Peters Sūlbergs bet otrajā pozīcijā ierindojas zviedrs Jūhans Kristofešsons, kam 42 izcīnīti punkti. Trešo vietu ar 37 punktiem dala Timijs Hansens un latvieša komandas biedrs norvēģis Andreass Bakerūds. Savukārt Nitišs ar 34 punktiem atrodas piektajā pozīcijā.

Tikmēr turpat Eiropas rallijkrosa čempionāta otrajā posmā latviešu braucējs Jānis Baumanis pēc aizvadītiem trīs kvalifikācijas braucieniem atrodas dalītā otrajā vietā "Super 1600" klasē.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā Baumanis izcīnīja pārliecinošu uzvaru, bet nākamajos divos finišēja otrajā pozīcijā.

"Šogad cīņas par uzvaru "Super 1600" klasē ir ļoti spraigas - ir daudzi ātri braucēji, un uzvarēt vēlas visi. Ja pirmajā kvalifikācijas braucienā uzvarēju ļoti pārliecinoši, tad trešajā braucienā pēc pirmā līkuma atrados pēdējā vietā, un nācās cīnīties par katru pozīciju. Tas izdevās, un sava brauciena finišā biju otrais. Sacensību pirmā diena bija ļoti aizraujoša, un jābūt gatavam, ka tikpat sīva spēkošanās gaidāma arī svētdien," saka Baumanis.

Svētdien sportistiem jāveic vēl viens kvalifikācijas brauciens, bet labākie 12 sportisti iekļūs pusfinālā.

Pēc Eiropas rallijkrosa čempionāta pirmā posma "Super 1600" klases līderis ar 24 punktiem ir tieši Baumanis. Tikmēr otrajā vietā ir ungārs Kristiāns Sabo un francūzis Andrē Diburgs, kuri no Baumaņa atpaliek par vienu punktu.

Kā zināms pērn Nitišs izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā, sasniedzot augstāko panākumu Latvijas autosporta vēsturē. No sezonas 12 posmiem Nitišs uzvarēja vienā, bet kopumā viņš piecas reizes kāpa uz goda pjedestāla.

Šogad "Supercar" klasē debitēs arī Baumanis, kuram "Peugeot-Hansen" komandas izveidotajā jauno talantu programmā "Hansen Talent Development" plānota dalība trijos posmos.

Tāpat Baumanis "Set Promotion" komandas sastāvā šogad piedalīsies visos septiņos Eiropas rallijkrosa čempionāta posmos "Super 1600" klasē, kur pērn sezonas kopvērtējumā viņš izcīnīja bronzu. Sezonu iepriekš "Super 1600" klasē bija triumfējis Nitišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!