Latvijas autosporta talants Reinis Nitišs svētdien izcīnīja otro vietu pasaules rallijkrosa čempionāta otrajā posmā Vācijā, leģendārajā Hokenheimas trasē.

Jau vēstīts, ka Nitišs pēc diezgan veiksmīgiem kvalifikācijas braucieniem pārliecinoši iekļuva pusfinālā.

Latvietis otro sacensību dienu sāka apņēmīgi, un uzsvēra, ka pusfinālā jāizvairās no sadursmēm. Viņš pusfinālā startēja no pirmās rindas, un prata to izmantot. Pēc lieliska starta viņš izvirzījās līderpozīcijā, kuru ne uz mirkli neatdeva, pārliecinoši finišējot pirmajā vietā.

Finālā viņš kopā ar Peteru Solbergu startēja no pirmās starta rindas. Uzreiz pēc starta Solbergs izvirzījās līderpozīcijā, bet Nitišs ieņēma vietu aiz viņa. Brauciena turpinājumā abu līderu pozīcijas īsti netika apdraudētas. Finišā uzvara Solbergam, Nitišam otrā vieta, bet labāko trijnieku noslēdza Timijs Hansens.

Pēc diviem pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem Nitišs atrodas kopvērtējuma piektajā vietā ar 34 punktiem. Pirmais ir Solbergs, kuram 57 punkti, bet pirmā posma uzvarētājs Johans Kristofersons 42 punktiem ir otrais.

"Šīs bija vienreizējas sacensības, kurās spēju braukt ātri – paldies visiem faniem, atbalstītājiem un liels paldies OlsbergsMSE par sagatavoto Ford Fiesta ST mašīnu! Sūlbergs šodien bija "nenoķerams", bet augstākais pakāpiens ir ļoti tuvu - nākamreiz jābrauc vēl ātrāk, lai to sasniegtu!" apņēmīgs uzlabot savu sniegumu ir Reinis Nitišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!