Foto: ReinisNitiss.com

Latvijas autosportistam Reinim Nitišam pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX) posmā Spānijā pusfinālā bija tehniskas problēmas, kas neļāva pacīnīties par vietu finālā, pēc sacensībām atklāja pats sportists.

Jau ziņots, ka Nitišs "World RX" posmā neiekļuva pusfinālā, sacensību kopvērtējumā ierindojoties 10.vietā.

"Sacensību svarīgākajā braucienā – pusfinālā – man padevās labs starts un ieguvu izdevīgu pozīciju, lai cīnītos par vietu finālā. Diemžēl, pirmā apļa laikā automašīna zaudēja ātrumu, un ar šādiem apļa laikiem iekļūt finālā nebija iespējams. Man ar komandu šobrīd priekšā liels darbs, analizējot tehniskos datus, automašīnu un manu braukšanu, lai atklātu šīs problēmas cēloni. Šobrīd ir nepadarīta darba sajūta, jo kvalifikācijas kārtu laikā spējām uzrādīt konkurētspējīgus apļa laikus un cīnīties par augstākajām vietām," stāstīja Nitišs.

"Vēlos uzslavēt Barselonas posma rīkotājus, kuri savā debijas reizē bija sagatavojuši lielisku trasi, kura bija tehniski sarežģīta braucējiem un vienlīdz aizraujoša skatītājiem, lai visi izbaudītu īstenas rallijkrosa sacensības un gūt pozitīvas emocijas! Uz tikšanos Turcijā, Stambulā, kur pēc divām nedēļām brauksim vēl vienā Formula 1 trasē, kurā nu izveidots arī rallijkrosam atbilstošs aplis!" turpināja latviešu autosportists.

Desmit posmu laikā Nitišs iekrājis 134 punktus un Pasaules RX kopvērtējumā šobrīd ierindojas 7. vietā. Čempionāta līderpozīcijā ar 243 punktiem atrodas Spānijas posma uzvarētājs un 2014. gada pasaules čempions rallijkrosā Peters Sūlbergs. Tikmēr divās nākamajās vietās zviedru piloti - otrajā vietā Timijs Hansens (208 punkti), bet trešajā vietā Jūhans Kristofešsons (182). Reiņa Nitiša komandas biedrs Andrēass Bakeruds (163 punkti) atkāpies uz piekto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!