Foto: QNIGAN.COM
Latvijas autosportistam Reinim Nitišam ("Olsbergs MSE") pasaules rallijkrosa ("World RX") čempionāta pēdējā posmā Argentīnā būs 17 konkurentu, kas līdz ar mūsu pilotu startēs "Supercar" klasē, liecina sacīkšu pieteikumu saraksts.

Kā zināms, Nitišs "WorldRX" debijas sezonā pretendē uz kādu no pasaules čempionāta medaļām - zeltu divus posmus pirms sezonas beigām sev nodrošināja norvēģis Peters Solbergs, bet par sudraba medaļu Argentīnā cīnīsies Nitišs (184 punkti), soms Tomass Heikinens (201 p.), zviedrs Tomijs Hansens (181 p.) un Reiņa komandas biedrs Andreass Bakerūds (173 p.).

Ne mazāk principiāla solās būt cīņa komandu ieskaitē, kurā uz pirmā pasaules čempionāta zeltu pretendē trīs komandas - Nitiša un Bakerūda "Olsbergs MSE" (357 p.), "Volkswagen Marklund" (361 p.) un "Team Peugeot-Hansen" (323 p.).

"Supercar" klasē Argentīnā startēs tikai viens vietējais braucējs - 2009. gada valsts čempions rallijā Migels Baldoni ar "Škoda Fabia", pārējie ir ierastie "World RX" dalībnieki, kuriem šoreiz pievienojies arī bijušais pasaules rallija čempionāta (WRC) pilots, austrietis Manfrēds Štols. Tādējādi Argentīnā startēs piloti ar WRC pieredzi - Peters Solbergs, viņa vecākais brālis Henings un Štols.

"World RX" Argentīnas posms risināsies 28. un 29. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!