Foto: Publicitātes attēli

Talantīgais Latvijas braucējs Reinis Nitišs svētdien piektajā vietā noslēdza Zviedrijā notiekošā pasaules rallijkrosa čempionāta prestižākajā "SuperCar" klasē sestā posma kvalifikācijas sacensības.

Kā zināms, pēc pirmās dienas divām sesijām "Olsbergs MSE" komandu pārstāvošais Nitišs atradās trešajā vietā, turklāt otrajā braucienā spēja uzrādīt otro rezultātu starp visiem sportistiem.

Svētdien trešajā kvalifikācijā Nitišs pēc neveiksmīga starta palika vien devītajā vietā, bet ceturtajā kvalifikācijā uzrādīja septīto rezultātu.

Kvalifikācijā ar 178 punktiem uzvarēja slavenais norvēģis Peters Sūlbergs, bet Nitišs ar 154 punktiem palika piektajā vietā.

Vēlāk svētdien gaidāmo pusfinālu sasniedza kvalifikācijas 12 ātrākie sportisti.

Pēc pirmajiem pieciem šīs sezonas posmiem kopvērtējuma līderis ar 138 punktiem ir pašreizējais čempions Sūlbergs, kamēr Nitišs ar 77 punktiem atrodams piektajā pozīcijā. Tikpat punktus ir izcīnījis francūzis Davī Žanī, bet divus punktus priekšā latvietim un francūzim ir Timijs Hansens no Zviedrijas.

Tikmēr paralēli notiekošajā Eiropas rallijkrosa čempionāta ceturtajā posmā latviešu braucējs Jānis Baumanis kvalifikācijā guva pirmo vietu "Super 1600" klasē.

Pirmajās divās sesijās Baumanis bija ceturtais ātrākais, bet trešajā uzstādīja labāko apļa laiku, kas pēc pirmās dienas deva otro vietu. Svētdienas ceturtajā kvalifikācijas sesijā Baumanis bija piektais, tomēr kopvērtējumā pakāpās uz pirmo vietu, apsteidzot dāni Ulriku Linnemanu.

Arī Baumanim izšķirošās cīņas notiks vēlāk svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā "Super 1600" klasē līderis pēc trim posmiem ar 70 punktiem ir pirmo divu etapu uzvarētājs Baumanis, par deviņiem punktiem apsteidzot komandas biedru Timuru Šigabudinovu no Krievijas.

Kā zināms pērn Nitišs izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā, sasniedzot augstāko panākumu Latvijas autosporta vēsturē. No sezonas 12 posmiem Nitišs uzvarēja vienā, bet kopumā viņš piecas reizes kāpa uz goda pjedestāla.

Šogad "Supercar" klasē debitē arī Baumanis, kuram "Peugeot-Hansen" komandas izveidotajā jauno talantu programmā "Hansen Talent Development" plānota dalība trijos posmos.

Tāpat Baumanis "Set Promotion" komandas sastāvā šogad piedalīsies visos septiņos Eiropas rallijkrosa čempionāta posmos "Super 1600" klasē, kur pērn sezonas kopvērtējumā viņš izcīnīja bronzu. Sezonu iepriekš "Super 1600" klasē bija triumfējis Nitišs.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā iekļauti 13 etapi.

Kā zināms, no 2016. līdz 2020.gadam viens no čempionāta posmiem varētu tikt rīkots arī Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!