Latvijas autosportisti Reinis Nitišs un Jānis Baumanis svētdien izcīnīja uzvaras Norvēģijas pilsētā Hellā notikušajā pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā.

Pasaules rallijkrosa čempionāta "SuperCar" klasē Nitišs finālbraucienā pārspēja slavenus un ļoti pieredzējušus autosportistus, bijušo pasaules rallija čempionu, mājinieku Peteru Solbergu un atraktīvo amerikāni Kenu Bloku.

"Tas ir neticami. Atbraukušie Latvijas skatītāji man ļoti palīdzēja. Esmu ļoti laimīgs, ka varētu raudāt. Visos apļos braucu, cik ātri vien varēju un nepieļāvu kļūdas. Tagad ir ļoti grūti parunāt," pēc uzvaras televīzijas intervijā sacīja Nitišs.

Tikmēr Jānis Baumanis ("SET Promotions") triumfēja Eiropas čempionāta "Super 1600" klases sacīkstē.

Ceļā uz šo uzvaru Nitišs aizvadīja labus kvalifikācijas braucienus sestdien un arī svētdien - sestdien pēc pirmajiem diviem "hītiem" Reinis bija pirmais, bet svētdien trešajā un ceturtajā braucienā uzrādīja astoto un ceturto absolūti ātrāko laiku.

Kopvērtējumā Reinis pēc visu kvalifikācijas braucienu veikšanas ieņēma otro vietu un pusfinālā startēja no pirmās rindas. Pusfinālā Nitišam uzvara un nopelnīti seši ieskaites punkti pasaules čempionāta vērtējumā, bet finālā, pārspējot visus konkurentus, Reinis savam kontam pieskaitīja vēl astoņus punktus par uzvaru.

Pēc šīs uzvaras Nitišs izvirzijies pasules čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā, par trim punktiem apsteidzot Solbergu. Trešais ir Tomass Heikinens, kurā no Latvijas pilota atpaliek 13 punktus.

"Super1600" klasē tikpat pārliecinoši Norvēģijas posmu Eiropas čempionāta vērtējumā aizvadīja Jānis Baumanis - arī viņam uzvara savā pusfināla braucienā un pēc tam triumfs arī finālā. Vissvarīgākajā šā posma braucienā Jānis gandrīz par divām sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju dāni Ulriku Linnemanu, bet trešais palika norvēģis Espens Isakserte.

Norvēģijas posmā "Super 1600" klasē uz starta izgāja 20 dalībnieku, bet "Supercar" klasē - 35.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā Jānis Baumanis ar sakrātiem 47 punktiem tagad dala piekto vietu ar lietuvieti Kasparu Navicki. Kopvērtējuma līderis ir krievu pilots Sergejs Zagumennovs - 79 punkti. Linnemanam ir 71 punkts, Ņikitam Misuļam - 58, Timuram Šigabutdinovam - 54 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!