Pasaules rallijkrosa čempionāta "Neste World RX of Latvia" posms latviešu autosportistam Reinim Nitišam bija sezonas noslēdzošās sacensības, un viņš neplāno doties uz sacīkstēm Vācijā un Argentīnā.

Jau ziņots, ka Nitišs šo sezonu sāka "All-Inkl.com Munnich Motorsport" komandā, bet pēc Francijas posma viņš atgriezās "Olsbergs MSE" vienībā, kurā aizvadīja sacensības Barselonā un Rīgā. Atlikušajos divos sezonas posmos viņš nepiedalīsies un mēģinās atrast sev vietu citā komandā.

"Šosezon man tas ir viss. Uz Vāciju aizbraukšu atbalstīt Jāni Baumani, bet uz Argentīnu gan nebraukšu," pēc sacensībām atklāja Nitišs. "Sarunas ar citām komandām notiek jau vairākus mēnešus, bet šobrīd neko konkrētu nevaru pateikt. Gribas par nākotni uzzināt pēc iespējas ātrāk, lai varu domāt, ko darīt tālāk."

Nitišs Latvijas posmā iekļuva pusfinālā, kurā nenopelnīja ceļazīmi uz finālu. Turklāt sezona Reinim beidzās uz vēl bēdīgākas nots – par ceturtā dzinēja izmantošanu viņam tiek atņemti 15 kopvērtējuma punkti. Sezonas laikā pilotam ir atļauts trīsreiz mašīnai nomainīt motoru, bet Latvijas posmā Nitiša spēkratā bija ielikts jauns dzinējs, ceturtais šosezon, par ko pienākas sods. Pats sportists neslēpa, ka Latvijā viņam gribēja sasniegt kaut ko vairāk, taču viņš ļoti izbaudīja lielisko atmosfēru.

"Sajūtas tagad ir divējādas. Rezultāts, protams, nav tāds, kādu man gribētos, bet katrā ziņā ar sacīkstes organizāciju esmu apmierināts," stāstīja latviešu pilots. "Prieks redzēt, ka pārējie braucēji šeit ar visu ir apmierināti. Tas der!"

Nitišam grūtības neesot sagādājis fakts, ka viņš pie "Osbergs MSE" sagatavotās mašīnas aizvadīja tikai otrās sacensības: "Barselonā pie mašīnas pieradu, bet es varu teikt, ka šis bija maksimums, ko no tās varēja izspiest. Īpaši vakar pa sausu trasi. Šodien es biju ātrāks par abiem komandas biedriem, kas brauc pilnu sezonu. Tas tikai pierāda to, ka izdarīju maksimumu un sev neko nevaru pārmest. Protams, ka bija mazas kļūdas, kas iespaidoja rezultātu, bet noteikti ne tik daudz, lai es būtu finālā."

Latvijas posmā ļoti solīdu sniegumu demonstrēja Nitiša iepriekšējās komandas "All-Inkl.com Munnich Motorsport" braucējs Timo Šeiders, kurš palika soļa attālumā no fināla.

"Man pie viņiem pēdējā posmā Francijā sanāca parādīt labu sniegumu, bet Barselonā viņiem atkal nekas nesanāca. Tas, ka viņiem atkal izdevās parādīt labu sniegumu, drīzāk ir kaut kāda sakritība un trases īpatnības, kurās automašīna vadās labi. Noteikti, ka manus ieteikumus viņi turpina izmantot, bet man prieks par viņiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!