Biķernieku kompleksajā sporta bāzē svētdien noslēdžas vērienīgākā rallijkrosa nedēļas nogale šajā sezonā. Trīs sacensību dienās un divu čempionātu ieskaitēs uz starta vairāk nekā 150 dalībnieki no deviņām valstīm. Sacensību noslēgumā "RallyX" sestajā posmā trīs latvieši izcīna iespēju kāpt uz goda pjedestāla, informēja Latvijas Automobiļi federācija.

Pēc garas un pārbaudījumiem piepildītas dienas "Crosscar" klases fināla braucienā startēja Reinis Nitišš un Ronalds Baldiņs. Jānis Baumanis fināla braucienam nekvalificējās. Reinis Nitišs noslēdza braucienu otrajā pozīcijā, bet Ronalds Baldiņš trešais.

Nitišs startēja visās trīs dienās, un viņš norādīja, ka nedaudz pietrūka, lai visās šajās sacensībās būtu izcīnījis uzvaras. "Pēc visa, kas notika kvalifikācijās un pusfinālā, esmu priecīgs – sākot ar piektdienas neticamo uzvaru, sestdienas finālbraucienu lietū un svētdienas braucieniem, kā arī ātrumu trasē. Fināla brauciena starts un pirmie trīs līkumi neizdevās, bija jāturpina cīņa no pēdējās pozīcijas. Lieliskas trīs dienas. Šobrīd esmu noguris, taču esmu gandarīts - liels paldies mehāniķiem, šis bija liels pārbaudījums tehnikai. Tagad dosimies mājās, jāatkopjas no smagās nedēļas nogales," teica Nitišs.

Baldiņš stāstīja par divu dienu rallijkrosa maratonu ar spraigām cīņām un piedzīvojumiem, un analizēja savu sniegumu. "Piektdien paša vainas dēļ zaudējām Reinim, taču tāds ir sports – ne mirkli nevar atslābt. Svētdiena pagāja ļoti sīvi, grūti, arī smagi. Par mata tiesu tikām finālā un tur izcīnījām trešo vietu. Pirms grants sekcijas, mirklī, kad konkurenti nedaudz "pastūma" un ietriecās bagijā, man no vietas izsita plecu, taču, es ātri noreaģēju, un, ar vieglām sāpēm, tas "ieleca atpakaļ", turpinājām ar sakostiem zobiem, cīnījāmies līdz galam," stāstīja Baldiņš.

"Pēdējā aplī, pirms grants sekcijas mašīna sāka burbuļot, domājām, ka viss ir beidzies, tur arī paliksim, bet, veiksmīgi tikām līdz finišam. Šis arī ir iemesls, kāpēc pēc finiša vairs nevarējām iedarbināt mašīnu. Liels paldies visiem, kas juta līdz, bija trasē un atbalstīja, ir milzīgs prieks, ka atkal esam ritmā - esam tur, kur mums ir jābūt," skaidroja pilots.

Piektdienas sacīkstē "2WD Open" klasē latviešu fani atbalstīja Kristapu Grunti, kurš fināla braucienā, sīvā cīņā par trešo pozīciju, piekāpās somu braucējam Joni-Pekka Rajalam. Svētdien Gruntem pievienojās vēl trīs latvieši – Ralfs Igaveņš, Raivis Galviņš un Māris Druva. Ralfs spēja aizcīnīties līdz fināla braucieniem, ierindojoties piektajā pozīcijā, bet Raivis un Māris noslēdza savu debiju pusfināla braucienos. Noslēdzošajā dienā Kristaps Grunte kāpa uz pjedestāla trešā pakāpiena.

"Kopš pirmo reizi braucām Biķernieku trasē, esam vēlējušies pārbaudīt mūsu mašīnu pret ātrajiem Skandināvu pilotiem. Tas mums izdevās piektdien - uzstādījām mūsu visu laiku ātrāko apļa laiku. Piektdien uzstādījām labus rezultātus kvalifikācijās, taču, savas vainas dēļ pazaudēju otro vietu finālā. Svētdien pēc piektdienas sacensībām jau bija jūtams, ka arī konkurenti ir labāk iepazinušies ar Biķernieku trasi un uzrāda arvien labākus apļa laikus," teica Grunte. "Protams, varēja just arī viņu pārspēku mašīnas jaudā, taču, cīnījāmies visas dienas garumā un uzstādījām pietiekami labu rezultātu, lai tiktu pusfinālā un pēc tam jau arī finālā. Vienmēr ir vēlme, lai rezultāts būtu labāks, bet šoreiz man šķiet, ka, šādā konkurencē, trešā vieta ir labs rezultāts, kas ļāva mums salīdzināt savas spējas pret ātrajām Skandināvu mašīnām!"

Svētdienas sacensībās uz starta stājās arī "Supercar pilots, latviešu rallijkrosa braucējs, Edijs Ošs. Edijs dienu iesāka, uzrādot labāko rezultātu brīvajos treniņos. Sportists spēja turēties līdzi Eiropas un pasaules labākajiem braucējiem, sacensības noslēdzot pusfināla braucienā, ierindojoties piektajā pozīcijā.

Rezultāti RallyX sacensību sestajā posmā:

Crosscar junior bagiji

1. Karls Peters Nordstrands

2. Mikaels Uito

3. Džonatans Jlilammi

Crosscar bagiji

1. Elias Svensons

2. Reinis Nitišs

3. Ronalds Baldiņš

Open 2WD

1. Sīmens Engsviks

2. Viktors Johansons

3. Kristaps Grunte

Supercar Lites

1. Kaspers Jasons

2. Ole Henrijs Steinshlots

3. Īzaks Sjokvists

Supercar

1. Juriijs Beļevskis

2. Sondre Evjens

3. Tomas Brintesons

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!