Foto: ReinisNitiss.com

Naktī uz sestdienu Kanādā norisinājās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta "World RX" septītā posma pirmā diena, kur Reinis Nitišs abu paredzēto kvalifikācijas kārtu kopvērtējumā uzrādīja piekto ātrāko laiku, kas pirmās sacensību dienas izskaņā jēkabpilieti ierindoja ceturtajā vietā.

"WorldRX" posms noslēgsies naktī uz svētdienu, kad norisināsies vēl divas kvalifikācijas kārtas un finālbraucieni.

Pirmās kvalifikācijas kārtas braucienu Nitišs uzsāka ar veiksmīgu startu, pēc kura rallijkrosa pilots izvirzījās brauciena līderpozīcijā. Nitišam cieši sekoja zviedru autosportists Matiass Ekstrems. Lai gan teju trīs apļu garumā Nitišam izdevās nosargāt brauciena līderpozīciju, pēc Joker apļa veikšanas viņš atzina Ekstrema pārākumu un atkāpās uz otro vietu, kurā arī sasniedza finišu. Pirmās kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišs uzrādīja piekto ātrāko laiku.

Arī otro kvalifikācijas braucienu Reinis Nitišs iesāka ar ātru startu, kam sekoja neliela sadursme ar konkurentiem pirmajā līkumā. Tomēr jau pēc pirmā apļa jēkabpilietis atradās trešajā pozīcijā, kuru izdevās nosargāt līdz pat finišam. Otrās kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišam piektais ātrākais laiks.

Pirmo divu kvalifikācijas kārtu laikā Nitišs ieguvis 78 punktus un šobrīd ierindojas ceturtajā vietā. Līderpozīcijā ar 95 punktiem izvirzījies zviedrs Timijs Hansens, otrajā vietā - Ekstrems, savukārt trešajā vietā franču rallijkrosa braucējs Davī Žannē. "WorldRX" līderis Peters Solbergs pirmajā braucienā pieredzēja automašīnas izplūdes sistēmas defektu, kas liedza uzrādīt konkurētspējīgu rezultātu, tomēr mehāniķi paveica visu nepieciešamo, lai Solberga auto uz otro kvalifikācijas kārtu būtu nevainojamā darba kārtībā - otrajā kvalifikācijas kārtā Solbergs uzrādīja absolūti ātrāko laiku, un pirmās sacensību dienas izskaņā ar 78 punktiem ierindojas piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!