Latvijas autosportists Reinis Nitišs svētdien Pasaules rallijkrosa čempionāta piektajā posmā Zviedrijā dramatiskā cīņā izcīnīja ceturto vietu, kamēr Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē Jānis Baumanis pusfinālā saņēma diskvalifikāciju.

Pēc pirmās dienas Nitišs "SuperCar" klasē ir devītajā vietā, bet Baumanis "Super 1600" klasē ir trešajā pozīcijā.

Pēc laba starta pusfinālā Nitišam nācās cīnīties ar Liamu Doranu, bet tad brits kļūdījās, sagriežoties un Nitišs apdzina viņu. Turpinājumā latvietis bija ļoti ātrs un, pateicoties sāncenšu kļūdām, tika līdz otrajai vietai.

Finālā Nitišam neizdevās starts un viņš palika pārliecinoši pēdējais, tomēr veica ātrus apļus un noķēra Doranu. Turpinājumā Nitišs bija ātrs, kamēr konkurenti pārsita riteņus, kas ļāva latvietim iegūt arī ceturto vietu. Finišā Nitišam pavisam nedaudz pietrūka, lai apsteigtu Peteru Solbergu un izcīnītu trešo vietu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Matiass Ekstroms, bet otrajā vietā palika Nitiša komandas biedrs Andreass Bakerīds. Labāko trijnieku noslēdza Solbergs. Nitišs pēc šī posma saglabāja čempionāta līderpozīciju.

Tikmēr Baumanis ceturto kvalifikāciju noslēdza ceturtajā vietā, sērijā viņš bija astotais, bet kopvērtējumā – ceturtais.

Pusfinālā viņš startēja no pirmās rindas, bet pēc neveiksmīga starta palika ceturtais. Cīņā viņš apsteidza divus konkurentus, bet vēlāk viņam par agresīvu braukšanu piešķīra diskvalifikāciju.

Detalizētāku sacensību aprakstu var aplūkot portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē no Zviedrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!