Foto: Publicitātes foto
FIA Eiropas rallijkrosa čempions "Super1600" klasē Reinis Nitišs šodien debitējis 2014. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta pirmajā posmā Portugālē. Nitišs, kurš šogad startē "SuperCar" klasē, pirmajā priekšbraucienā uzrādīja devīto, bet otrajā - otro labāko laiku, kas kopvērtējumā deva 80 punktus, ļaujot ierindoties ceturtajā pozīcijā

Diena sākās ar divu stundu gariem brīvajiem treniņbraucieniem, kuru laikā Reinis Nitišs veica 14 apļus. Komandas "Olsbergs MSE" pilots Nitišs treniņsesijas izskaņā uzrādīja trešo ātrāko apļa laiku, piekāpjoties vien pagājušā gada Eiropas rallijkrosa čempionam "SuperCar" klasē Timuram Timerzjanovam un WRC čempionam Peteram Solbergam. "No sākuma trase bija smilšaina un daudz slīdēja, braukšanu pa to varu noraksturot, kā visnotaļ "jautru"," iesāk Reinis Nitišs. "SuperCar" automašīna ir daudz jaudīgāka par "Super1600" un tai nedaudz atšķiras trajektorijas, tāpēc ar komandu analizējām telemetrijas datus un pētījām katru līkumu, lai pēc iespējas vairāk uzlabotu sniegumu trasē."

Pasaules RX čempionāta Portugāles posma pirmās dienas turpinājumā tika dots starts pirmajiem diviem (no kopumā četriem) priekšbraucieniem. Pirmajā no tiem Nitišs startēja no piektās pozīcijas, brauciena laikā spējot pakāpties par vienu pozīciju augstāk, tomēr, lai vēl vairāk uzlabotu rezultātu, 4 apļi bija par maz - braucienā izcīnīta ceturtā vieta, kas kopvērtējumā deva devīto vietu starp visiem braucējiem.

Otrajā priekšbraucienā Nitišs startēja no ceturtās vietas un jau pirmā apļa laikā spēja apsteigt visus savus konkurentus. Šajā braucienā latviešu sportists parādīja ļoti stabilu sniegumu un finišēja pārliecinošā pirmajā vietā, kas bija otrais ātrākais rezultāts starp visiem dalībniekiem.

Pēc pirmajiem diviem priekšbraucieniem devītā un otrā vieta kopsummā Nitišam deva 80 punktus, kas viņu ierindoja ceturtajā vietā. Par 20 punktiem vairāk ir sacensību līderim Timerzjanovam, par vienu punktu vairāk ir komandas biedram Andreasam Bakerudam. Tikmēr 2013. gada "Global Rallycross Championship" (nozīmīgākās rallijkrosa sacensības ASV) čempionam Tomasam Heikinenam ir tik pat punkti cik Reinim - 80.

"Pirmais priekšbrauciens izvērtās ne visai labs, jo mašīnai bija mazas tehniskas problēmas, un es nevarēju parādīt savu labāko sniegumu," par pirmo sacensību dienu izsakās Nitišs. "Tomēr starplaikā starp abiem priekšbraucieniem izdevās visas problēmas novērst, un mašīna darbojās perfekti. Tas ļāva man darīt savu darbu, strādāt uz labu rezultātu, kas arī izdevās."

Pirmās sacensību dienas izskaņā abi "Olsbergs MSE" piloti ierindojušies "SuperCar" klases kopvērtējuma vadošajās pozīcijās. "Viss nav perfekti, tomēr šis ir ļoti labs sākums. Šodien vēl daudz kas darāms, lai sagatavotos rītdienas izšķirošajiem startiem, tomēr ar šobrīd sasniegto esmu ļoti apmierināts," "Olsbergs MSE" komandas vadītājs Jusis Pinomaks.

Sacensības turpināsies svētdien, kad braucējiem būs jāveic vēl divi priekšbraucieni, pēc kuriem ātrākie 12 startēs finālbraucienos. "Šobrīd koncentrējos rītdienai, kad arī tiks izšķirts rezultāts, kādu būšu sasniedzis Portugālē. Darīšu visu, lai izdotos labs starts, kā arī centīšos brauktu "tīri" un izvairīties no kļūdām," savus rītdienas uzdevumus atklāj Nitišs.

Foto - Nitišs ieradies "Montalegre" trasē, tiekas ar medijiem un piedzīvo sen gaidīto debiju:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!