Foto: RALLYCROSSRX.COM.

Sestdien Hellā sākās "Monster Energy" FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) astotais posms. Pirmās sacensību dienas laikā Reinis Nitišs startēja divās kvalifikācijas kārtās, kurās uzrādīja devīto un piekto ātrāko laiku. Sacensību dienas izskaņā, 44 dalībnieku konkurencē, Nitišs ierindojās sestajā vietā.

Teicamu sniegumu pie "Supercar" klases mašīnas stūres Hellā demonstrē arī latviešu sportists Jānis Baumanis, kurš pēc pirmās dienas ir otrais "EuroRX" ieskaitē.

Pasaules RX posms noslēgsies rīt, kad norisināsies vēl divas kvalifikācijas kārtas un finālbraucieni.

Pirmo divu kvalifikācijas kārtu laikā Nitišs ieguvis 74 punktus, kas jēkabpilietim ļauj ierindoties sestajā vietā. Līderpozīcijās izvirzījušies divi "Team Peugeot-Hansen" piloti - pirmajā vietā ar 92 punktiem ierindojas zviedrs Timijs Hansens, bet otrajā vietā - francūzis Davī Žannē, kuram 90 punkti. Trešajā vietā šobrīd atrodas Nitiša komandas biedrs, krievu rallijkrosa meistars Timurs Timerzjanovs. Pasaules RX kopvērtējuma līderis Peters Sūlbergs divu kvalifikācijas kārtu laikā iekrājis 71 punktu un ierindojas vienu pozīciju aiz Nitiša - septītajā vietā.

"Dienas sākumā automašīnai nebija pietiekams ātrums. To parādīja arī pirmais brauciens, kad, braucot pa brīvu trasi, spēju uzrādīt tikai devīto ātrāko laiku. Tomēr, jau līdz otrajam braucienam Olsbergs MSE mehāniķi paveica nelielu brīnumu, novēršot mazu, bet acīmredzami būtisku defektu, kas ļāva palielināt ātrumu un uzrādīt ātrākus apļa laikus. Šobrīd viss ir manās rokās, un rīt jābrauc tik ātri, lai atalgotu mehāniķus par ieguldīto darbu!" cīnīties par augstāko rezultātu noskaņojies ir Reinis Nitišs.

Savukārt Baumanis, startējot vienā braucienā ar tādiem spēcīgiem konkurentiem kā Deiviju Žanī un Heningu Solbergu, pirmo kvalifikāciju noslēdza ar divpadsmito labāko rezultātu absolūtajā vērtējumā un otro - EuroRX ieskaitē.

Foto: Rihards Baumanis

"Pēc pirmā brauciena biju ļoti priecīgs par ātrumu un sasniegto rezultātu. Arī otrajā braucienā bija labs ātrums un apļa laiki, izlaboju arī tās vietas, kur jābrauc citādāk, taču vienā vietā konkurents bija apstājies trases vidū uz ideālās trajektorijas un aizšķērsoja asfalta daļu, kas būtu jāizmanto. Tā rezultātā katrā aplī zaudēju apmēram sekundi. Kopvērtējumā tas deva zemāku vietu, bet, kopumā ņemot, ar otro vietu esmu apmierināts. Mašīna strādā teicami un trasē pats jūtos lieliski. Tā ka rīt trasē došos ar smaidu uz lūpām," Hellas posma pirmās sacensību dienas notikumus komentē Jānis.

Jāpiezīmē, ka Jānim pasaules rallijkrosa čempionāta arēnā jau ir pieredze startos ar superkāru, tikai šoreiz viņa rīcībā ir jauns auto. Tas aizvien ir "Team Peugeot-Hansen" sagatavots "Peugeot 208 WRX", taču konkurētspēja tam ir krietni lielāka nekā Lielbritānijas posmā Lidenhillā izmantotajam sacīkšu auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!