Latvijas autosportists Reinis Nitišs pasaules rallijkrosa čempionāta (WorldRX) posmā Lielbritānijā, Lidenhilas trasē izcīnīja piekto vietu, kamēr Jānis Baumanis savu debiju "SuperCar" klasē noslēdza ar 20.vietu.

Jau vēstīts, abi latvieši šajā posmā startēja prestižajā "SuperCar" klasē. Nitišs pēc pirmās dienas bija ceturtajā vietā, bet Baumanis piedzīvoja sadursmi otrajā braucienā un atradās 25.vietā.

Nitišam trešās kvalifikācijas kārtā izdevās pārliecinošs un drošs brauciens, kurā finišs sasniegts otrajā pozīcijā tikai aiz komandas biedra Andreasa Bakerūda. Tikmēr Baumanim trešajā kvalifikācijas kārtā izdevās sasniegt 19.laiku, kas ļāva kopvērtējumā pakāpties uz 23.vietu. Tiesa, viņam sāncenšiem uz starta bija jāstājas tūlīt pēc trases laistīšanas, kas ievērojami pasliktināja rezultātu, ­ par apmēram sešām sekundēm, ja salīdzina ar sestdien aizvadīto pirmo kvalifikācijas braucienu.

Pēdējā kvalifikācijas braucienā Nitišs finišēja ceturtais, kārtas kopvērtējumā uzrādot 12. laiku. Pēc četrām kvalifikācijas kārtām Nitišs kopvērtējumā bija piektais un iekļuva pusfinālā. Baumanim ceturtais brauciens bija pēdējais šajās sacensībās. Baumanis atkal palika otrais, atzīstot vien pieredzējušā rallista Manfrēda Štola pārākumu. Sērijā Baumanim atkal 19.rezultāts, un sacensības noslēgtas 20.vietā.

Pusfinālā Nitišam par trešo vietu nācās spēkoties ar zviedru Timmiju Hansenu, un latvietis izrādījās pārāks, iekļūstot finālā, kurā bija jāstartē no pēdējās rindas. Finālā Nitišam izdevās nosargāt savu pozīciju, apsteigt britu Gaju Vilksu un ierindoties piektajā vietā.

Uzvaru izcīnīja norvēģis Peters Solbergs, kurš apsteidza zviedrus Matiasu Ekstromu un Johanu Kristofersonu.

"Gala rezultāts šoreiz tika izšķirts jau pusfinālā, kad apgrūtinātas redzamības apstākļos sekoju līderiem un zaudēju laiku," pēc sacīkstes atzina Nitišs. "Ja nenotiek kādas sadursmes vai tehniskas likstas, finālā tik spēcīgā konkurencē no trešās starta rindas ir mazas izredzes uzvarēt. Lai vai kā, komandas uzdevumu iekļūt TOP 6 esmu izpildījis, tomēr nākamreiz es vēlos sasniegt vairāk."

"No rīta brīvajos treniņbraucienos mums bija salīdzinoši labs apļa laiks, bet nepaveicās, ka pirms trešās kvalifikācijas, tieši pirms mūsu brauciena nolaistīja trasi. Bija ļoti, ļoti slidens, bet braucām ar labiem rezultātiem. No nākamajiem braucējiem tikai viens bija ātrāks. Tomēr tiem, kas brauca pēdējie, zaudējām apmēram astoņas sekundes. Divas sekundes aplī ir ļoti daudz," savu debiju "Supercar" klasē analizē Jānis Baumanis. "Ceturtajā kvalifikācijā sanāca ļoti labs starts, pēc kā uzreiz devos džokera aplī. Braucu, cik ātri vien varēju, taču arī šajā braucienā radiatoram priekšā bija dubļi un motoram ieslēdzās saudzēšanas režīms, lai tas nepārkarstu. Tas nozīmē, ka jaudas bija par kādiem 20 - 30 procentiem mazāk. Nepaveicās ar to. Kopumā esmu apmierināts ar savu sniegumu pirmajās sacensībās, turklāt jāņem vērā, ka es braucu ar iepriekšējās paaudzes mašīnu. Tie, kas tika tālāk pusfinālā, brauc ar pilnīgi jaunām mašīnām, tā ka rezultāts nav slikts."

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Nitišs ar 61 punktu ir piektajā vietā, kamēr līderis ar 112 punktiem ir Peters Solbergs.

Šajā sezonā Baumanis startēs vēl divos pasaules rallijkrosa čempionāta posmos ar "SuperCar" automobili. Nākamā reize būs 21.- 23. augustā Norvēģijā, bet trešā - 2.- 4.oktobrī Turcijā.

Jānis Baumanis par debijas sacensībām "Supercar" klasē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!