Foto: Publicitātes foto

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2019. gada sezona sāksies 5. un 6. aprīlī ar pirmajām sacīkstēm jaunuzbūvētajā Abū Dabī rallijkrosa trasē, kas nu veido daļa no "Yas Marina Formula 1" kompleksa. Jēkabpilietis Reinis Nitišs, kurš pirmajās sacensībās startēs ar GRX komandas sagatavotu "Hyundai i20 Supercar", prognozē, ka "karsti" būs ne tikai trasē, bet arī vārda vistiešākajā nozīmē mašīnā.

"Ir patiess prieks atgriezties "Wolrd RX" apritē. Šobrīd grūti iedomāties par Abū Dabī vēl iespaidīgāku vietu, kur sarīkot čempionāta pirmo posmu. Sezona iesāksies ļoti karsti – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Lai gan sacensības norisināsies vēlā pēcpusdienā, svelme tik un tā būs liels izaicinājums – paredzams, ka gaisa temperatūra pēc Celsija skalas pārsniegs 30 grādu atzīmi, bet mašīnā tā varētu būt jau ap 50-60 grādiem. Katrs brauciens paņems ļoti daudz enerģijas," prognozē Reinis Nitišs, kurš nesen piedalījās arī Abū Dabī trases atklāšanas ceremonijā.

"Es paredzu arī nokaitētus notikumus trasē, jo visiem pilotiem šie ir jauni apstākļi un katrs mēģinās iesākt sezonu ar labu rezultātu. Komandā esam trīs braucēji un mums tas palīdzēs pēc iespējas ātrāk adaptēties trasei un pielāgot auto regulējumus," bilst Nitišs.

"Šie ir bijuši gari ziemas mēneši, kuru laikā komanda ir strādājusi bez atpūtas, lai uzlabotu mašīnu sniegumu. Esam apmierināti ar sasniegto, taču patieso bildi redzēsim tikai pēc pirmajām Abū Dabī kvalifikācijas kārtām. Visi trīs komandas braucēji ir ļoti motivēti un gatavi spraigām cīņām trasē," norāda GRX komandas vadītājs Markuss Gronholms.

"WORLD RX OF ABU DHABI", PIEKTDIENA, 5. APRĪLIS
12:00 Treniņbraucieni
15:00 1. kvalifikācija
18:00 2. kvalifikācija
"WORLD RX OF ABU DHABI", SESTDIENA, 6. APRĪLIS
12:00 Treniņbraucieni
13:45 3. kvalifikācija
15:00 4. kvalifikācija
18:00 Finālbraucieni

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!