Latviešu autosportists Reinis Nitišs piektdien, 13. jūnijā, dosies uz Norvēģiju, kur Hellas pilsētā paredzēts "Monster Energy" FIA pasaules rallijkrosa čempionāta trešais posms. Nitišam, kurš 2014. gadā startē spēcīgākajā un prestižākajā – "Supercar" - klasē, Norvēģijā konkurenci izrādīs vēl 37 autosportisti, tajā skaitā arī pasaules mēroga zvaigzne Kens Bloks, kuram šis būs pirmais no plānotajiem trijiem plānotajiem startiem čempionātā, informēja sportista pārstāvis Jānis Unbedahts.

Šajā sezonā Nitišs "Supercar" klasē Portugāles posmā finišēja trešajā vietā un izcīnot līdz šim augstāko panākumu, kuru pasaules čempionāta autosporta disciplīnas augstākajā klasē sasniedzis kāds latviešu autosportists. Otrajā posmā Lielbritānijā Reinis kvalificējās finālbraucienam, tomēr automašīnas tehniska defekta dēļ bija spiests izstāties, tādējādi ieņemot septīto vietu. Pasaules čempionāta kopvērtējumā Nitišs pirms trešā posma ieguvis 43 punktus un ierindojas ceturtajā vietā, no līdera, "Olsbergs MSE" komandas biedra Andreasa Bakeruda, atpaliekot par 6 punktiem.

Pasaules rallijkrosa čempionāta trešais posms norisināsies Norvēģijā, 1019 metrus garajā Hellas trasē (63% asfalts, 37% grunts). Nitišs šajā trasē startēja arī 2013. gadā, kad "Super1600" klases finālbraucienā latvietis izcīnīja uzvaru un ieguva maksimālo punktu skaitu. "Hellas trase ir lēnāka un tehniski sarežģītāka par Lidenhilu, kurā norisinājās iepriekšējais posms," par trasi stāsta Reinis Nitišs. "Salīdzinot ar Lielbritāniju, vidējais ātrums Hellā būs zemāks un arī sānslīdes šeit būs mazāk, tomēr trase ir ļoti dinamiska. Tās līkumi, kombinācijā ar mainīgo reljefu un dažādo segumu, pilotiem liek visu laiku strādāt ar pilnu jaudu. Elpu var atvilkt tikai pēc finiša!"

"Hellas trasē starta taisne ved no kalna lejup, tamdēļ varēs novērtēt, kuram no sportistiem izdevies labs starts un kuram ir laba sacīkšu tehnika, jo trases kritums šīs atšķirības tikai pastiprinās," trases nianses atklāj Reinis. "Lai uzrādītu labu apļa laiku, būtiski būs precīzi izbraukt kalnā augšupejošo devīto līkumu, pēc kura seko starta/finiša taisne. Ja šajā līkumā iebrauc par lēnu, turpmākajos metros var zaudēt daudz laika. Nozīmīga ir arī lēnā sekcija, ko veido trešais un ceturtais līkums un kurā jāsabremzējas līdz pat pirmajam ātrumam," turpina Nitišs.

"Pirmajos divos posmos ir izdevies apliecināt "Olsbergs MSE" automašīnu ātrumu, un to, ka pats varu braukt pietiekami ātri un izcīnīt punktus kā pilotu, tā arī komandu vērtējumā. Lielbritānijā sev un līdzjutējiem arī vēlreiz atgādinājām, ka motorsports ir tehnisks sporta veids, kurā tehniski defekti ir daļa no sacensību ikdienas, no kuriem pilnībā izvairīties nevar. Katrā ziņā, guvu sev jaunu pieredzi, kas noteikti noderēs sezonas turpinājumā," līdz šim iespēto novērtē Reinis Nitišs.

"Uz Norvēģiju došos labā noskaņojumā, ar lieliskām atmiņām no pagājušā gada, kad tur izcīnīju savu trešo uzvaru Super1600 klasē. Šogad centīšos braukt tā, lai arī nākamgad tur varu atgriezties ar tikpat labām atmiņām," apņēmīgs uz Norvēģiju dodas Reinis.

Tikmēr Eiropas čempionātā "Super 1600" klasē startēs Jānis Baumanis, kurš vēlēsies reabilitēties par neveiksmīgo posmu pirms divām nedēļām Anglijā. Viņš nekvalificējās pusfinālam motora defekta dēļ, kas piemeklēja automašīnu jau treniņu laikā.

Pasaules rallijkrosa čempionāta trešā posma Norvēģijā "Supercar" klases grafiks:

Piektdiena, 13. jūnijs:

17:00   1. kvalifikācijas brauciena starta vietu izloze

Sestdiena, 14. jūnijs:

12:00   Brīvie treniņbraucieni

14:30   1. un 2. kvalifikācijas brauciens

Svētdiena, 15. jūnijs:

10:30             Iesildīšanās braucieni

11:45   3. un 4. kvalifikācijas brauciens

17:30             SuperCar klases pusfinālbraucieni un finālbrauciens

Pasaules rallijkrosa čempionāta trešā posma galvenos notikumus tiešraidē ar komentāriem latviešu valodā varēs vērot arī kanālā "Viasat Sport Baltic". Translācijas sākums svētdien, 15. jūnijā, plkst. 16:30. Tiešraidē sacensību finālbraucienus plānots pārraidīt arī Pasaules RX oficiālajā interneta mājas lapā "rallycrossrx.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!