Latvijas autosportists Reinis Nitišs pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posmā Zviedrijā pēc avārijas pirmajā kvalifikācijas braucienā uz īsu brīdi esot iedomājies, ka varbūt jābeidz startēt šajā sporta veidā, preses konferencē stāstīja pats Nitišs.

Jau vēstīts, ka Nitišam sacensības Zviedrijā iesākās ar avāriju, kurā viņš apmeta divus kūleņu, taču pēc tam viņš aizvadīja veiksmīgus braucienus un posmā izcīnīja negaidītu trešo vietu. Nitišs avāriju piedzīvoja arī sezonas pirmajā posmā Abū Dabī.

"Ļoti labi atceros, kas notika Abū Dabī, bet tad pirmajā kvalifikācijā Zviedrijā pirmo reizi dzīvē apmetu kūleni mašīnā. Pēc tam, kad izkāpu ārā, nodomāju, ka varbūt man jābeidz šis sporta veids," preses konferencē teica Nitišs. "Visi mehāniķi un visi pārējie cilvēki komandā padarīja lielisku darbu, bet visi, kas bija man apkārt, palīdzēja atgūt pārliecību pirms otrās kvalifikācijas. Es zinu, ka mums paveicās ar laika apstākļiem, bet spēju uzvarēt otro kvalifikāciju. Mēs veiksmīgi atguvāmies."

Nitišam pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem bija interesanta saruna ar savu tēvu. "Mēs runājām, un viņš pēkšņi jautāja: "Interesanti, cik šī avārija izmaksāja? Labi, tā nav problēma. Mēs naudu nopelnīsim, bet tās sajūtas, ko guvām otrajā kvalifikācijā, bija apbrīnojamas." Tas parāda, ka sacensībās piedalāmies emociju dēļ. Es pēc pirmās kvalifikācijas neticēju, ka varētu būt uz pjedestāla," stāstīja Nitišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!