Foto: Publicitātes foto
Šāgada Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta izšķirošā posma sacensībās, kas risināsies šajā nedēļas nogalē sporta kompleksā "333" Ropažos, tiks noskaidrots arī īpaša Zvaigžņu kausa ieguvējs, informē sacensību rīkotāji.

Par "Autoeksports" Zvaigžņu kausu cīnīsies pieci spēcīgākie Latvijas autosporta meistari - Haralds Šlēgelmilhs, Reinis Nitišs, Andis Neikšāns, Ivars Vasaraudzis un Konstantīns Calko. Viņi visi brauks ar līdzvērtīgām VAZ markas automašīnām.

"Ar prieku piekritu ielūgumam piedalīties žiguļu sacensībās, kurās braukšu kopā ar vairākiem Latvijas autosportistiem. Ar VAZ markas automašīnu kādu laiku nav sanācis braukt, tomēr jau tagad zinu – tā būs neaizmirstama pieredze!" saka pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Reinis Nitišs. "Gaisā noteikti virmos veselīga sacensību konkurence, jo sapulcinātie dalībnieki ir profesionāļi katrs savā disciplīnā – līderi, kuri vienmēr tiecas būt pirmie, un man, kā jaunākajam dalībniekam, kļūdas piedotas netiks, būs jācīnās!"

"Autoeksperts" Zvaigžņu kausa izcīņas formāts paredz, ka dalībniekiem jāstartē ar autosporta sacensībām atbilstošām VAZ markas automašīnām, kas aprīkotas ar standarta dzinēju. Paredzēts, ka visi dalībnieki trasē dosies trīs reizes – pēc treniņbrauciena sekos kvalifikācijas brauciens, pēc kura rezultātiem dalībnieki tiks sarindoti finālbrauciena startam.

""Autoeksperts" Zvaigžņu kausā izdevies pulcināt profesionālus autosportistus, kas startējuši vai joprojām aizvada veiksmīgus startus rallijkrosā, rallijā vai autošosejā. Klātesošajiem skatītājiem tas dos iespēju salīdzināt un novērtēt dažādus braukšanas stilus un to atbilstību rallijkrosa sacensībām," stāsta Haralds Šlēgelmilhs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!