Biķernieku kompleksajā sporta bāzē piektdien, 8. jūnijā, aizvadīts Ziemeļvalstu rallijkrosa čempionāta "RallyX "piektais sacensību posms. Teju divdesmit dalībnieku konkurencē "Crosscar" bagiju klasē uzvaru izcīnīja latvietis Reinis Nitišs, bet otro pozīciju ieņēma Ronalds Baldiņš, informēja Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

No citiem latviešiem Jānis Baumanis "Crosscar" klasē ierindojās piektajā vietā, bet Kristaps Grunte "2WD Open" klasē palika ceturtais.

Nitišs stāstīja, ka viņam treniņos gāja ļoti labi, un viņš bija pārliecināts, ka pēc laba starta tiks izcīnīta droša uzvara. "Taču sanāca "aplauzties". Pirmajā kvalifikācijā slikts starts, iesprūdu "vilcieniņā" un palikām desmitie. Otrajā kvalifikācijā gribēju ļoti labi uzbraukt, taču iebraucu riepās un izstājāmies. Trešajā kvalifikācijā uzlija lietus un kopsummā, par mata tiesu, tikām pusfinālos," stāstīja Nitišs. "Pusfinālos startējām no pēdējās rindas ārmalas - labs ātrums, pareiza džokera stratēģija un finišēju aiz Ronalda, kas nozīmēja - finālos startēšu no otrās rindas, tieši aiz viņa. Finālā startu paņēmu labi, taču neieliku otrajā ātrumā un nokritu uz pēdējo vietu, kā rezultātā - viss izcīnītais tika pazaudēts. Noliecu galvu un braucu cik vien ātri varēju. Apļos spēju aizcīnīties līdz trešajai pozīcijai, kad līdz otrajai vietai bija pāris metri, centos konkurentu noķert un vairs nelaidu prom. Ceturtajā aplī devos džokerī un zināju, ka man priekšā ir Ronalds. Pēdējā aplī gāju uz pilnu banku - darīju pilnīgi visu, lai viņu noķertu un, domāju, ka tieši tas arī mūs izglāba," stāstīja Nitišs.

"Neticama diena – divreiz no pēdējās vietas, sešu braucēju konkurencē, aizbraukt līdz priekšai un beigās vēl uzvarēt! Tagad kārtīgi jāpaskrūvē un jāsagatavojas rītdienas Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta posmam," apņēmīgs bija Nitišs

Baldiņš norādīja, ka pēc aizvadītajiem treniņiem bagijā tika veiktas daudzas izmaiņas. "Šorīt bijām gatavi un sākām kvalifikāciju ar sakostiem zobiem. Pirmajās divās kvalifikācijās viss bija labi, abas pirmās vietas. Trešajā kvalifikācijā uzlija lietus un, ja Biķernieku trase ir slapja, tad no iekšmalas braukt ir diezgan bezcerīgi, jo uz seguma ir daudz gumija un slīd, grūti vinnēt," stāstīja Baldiņš. "Pusfinālos mūsu stratēģija bija skaidra – dodam pilnu gāzi un, ja ir - ir, nav - nav. Finālā, kamēr konkurenti cīnījās aiz manis, kļūdījos aiz lielā tramplīna, zaudēju ātrumu un pārāk lēni devos džokera aplī, tādējādi Reinis pietuvojās un izšķīrās mūsu cīņa par pirmo un otro pozīciju. Rīt atpūtīsimies un svētdien turpināsim cīnīties "RallyX" sestajā posmā."

Rezultāti RallyX sacensību piektajā posmā:

Crosscar junior bagiji

1. Jonatans Jlilammi

2. Mikaels Uitto

3. Lauri Halonens

Crosscar bagiji

1. Reinis Nitišs

2. Ronalds Baldiņš

3. Patriks Halbergs

Open 2WD

1. Viktors Johansons

2. Timijs Enlunds

3. Joni-Pekka Rajala

Supercar Lites

1. Simons Olofsons

2. Martins Ekspjuths

3. Džimmijs Valfridsons

Supercar

1. Tomas Brintesons

2. Enzo Īde

3. Filips Germans

Sestdien sacensības turpināsies, uz starta Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta spēcīgākie braucēji. Svētdien "RallyX" sestais posms, kurā uz starta pieci latvieši, "Crosscar" bagiju klasē Reinis Nitišs, Ronalds Baldiņš, Jānis Baumanis, "2WD Open" klasē Kristaps Grunte un "Supercar" klasē Edijs Ošs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!