Latvijas rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs ("GRX Taneco") un Jānis Baumanis ("STARD") pēc pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") sezonas pirmā posma pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem "SuperCar" klasē ierindojas septītajā un astotajā pozīcijā. Abi latvieši izcīnījuši vienādu punktu skaitu.

Pirmajā kvalifikācijā Baumanis uzreiz pēc starta iekārtojās aiz Timmija Hansena un Niklasa Gronholma, un viņa mēģinājums apdzīt priekšā esošos ar džokera apļa stratēģiju bija neveiksmīgs. Latvietis finišu sasniedza pēc 3:09,251 minūtēm, kas pirmās kvalifikācijas kopvērtējumā bija astotais ātrākais rezultāts.

Savukārt Nitišs savā braucienā pēc starta ierindojās otrajā vietā, zaudējot tikai Antonam Marklundam, bet tad viņš devās džokera aplī. Vēlāk viņu apsteidza Timurs Timerzjanovs, un ar to latvieša problēmas nebeidzās – viņam bija pārsists priekšējais kreisais ritenis, un tāpēc finišu Nitišs sasniedza tikai pēc 3:21,375 minūtēm, kas kopvērtējumā deva 14. vietu.

Pirmajā kvalifikācijā ātrākie bija brāļi Hanseni – Timmijs Hansens uzrādīja laiku 3:06,458 minūtes, bet viņa brālis Kevins bija par 0,508 sekundēm lēnāks. Gronholms ierindojās trešajā pozīcijā (+0,580).

Otrajā kvalifikācijā no latviešiem šoreiz veiksmīgāks bija Nitišs, kurš startā apsteidza lietuvieti Roku Bačušku un Laiemu Doranu. Viņš līderpozīcijā bija visu braucienu un finišu sasniedza 3:06,842 minūtēs, kas bija trešais ātrākais laiks otrās kvalifikācijas kopvērtējumā.

Savukārt Baumaņa brauciens bija piedzīvojumiem bagātāks. Viņš pēc starta bija pēdējais, bet pirmajā līkumā apsteidza Kristianu Žabo. Pēc tam viņš tika garām Timerzjanovam, kuram bija pārsists ritenis, bet tad sīvi spēkojās ar Gerlēnu Šišerī. Kontakta cīņā latvietis bija veiksmīgāks, un viņš finišēja ar laiku 3:09,740 minūtes. Otrās kvalifikācijas kopvērtējumā Baumanim vēl viena astotā vieta.

Otrajā kvalifikācijā atkal ātrākais bija Timijs Hansens (3:06,413), kurš aiz sevis atstāja Andreasu Bakerūdu (3:06,679).

Pēc diviem braucieniem gan Nitišs, gan Baumanis iekrājuši 72 punktus, un latvieši ierindojas septītajā un astotajā vietā. Līderpozīcijā ir Timmijs Hansens ar 100 punktiem, bet aiz viņa ir Bakerūds (84 ) un Kevins Hansens (83).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!