Foto: Publicitātes attēli

Latvijas rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs un Jānis Baumanis svētdien priecēja ar augstvērtīgiem rezultātiem Beļģijas posmā.

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("WorldRX") trešajā posmā Beļģijā Nitišs pēc ļoti smagas pirmās dienas izcīnīja augsto trešo vietu, finālā piekāpjoties somam Tomasam Heikinenam un norvēģim Peteram Solbergam. Savukārt Jānis Baumanis Eiropas čempionāta ("EuroRX") sacensībās izcīnīja uzvaru 1600 klasē.

"WorldRX" trešajā braucienā Nitišs izcīnīja trešo vietu, bet kopējā vērtējumā viņa uzstādītais laiks deva vien 14. vietu. "Atkārtotā starta dēļ uzkarsa sajūgs un starts vairs nesanāca pārāk labs un tālāk jau sava vieta bija jāizcīna trasē. Interesants brauciens, bet noteikti vēlējāmies labāku," pēc brauciena sacīja latvietis.

Ceturtajā braucienā Nitišs pēc pirmā līkuma nokļuva aiz Solberga un to neatdeva līdz pat finišam. Šajā kvalifikāciju sērijā viņam devītā vieta, bet četru braucienu kopvērtējumā viņš bija 11.pozīcijā, kas pusfinālā deva startu no pēdējās rindas.

Notikumiem bagātā pusfināla braucienā Nitišam vispirms nācās nedaudz zaudēt laiku pēc kontaktiem ar ar Manfrēdu Štolu, tomēr viņam izdevās saglabāt tempu un apdzīt Timiju Hansenu un Johanu Kristefersonu, kuri pārsita riteņus. Viņš finišēja trešajā vietā, atkal iekļūst finālā.

Finālā Nitišs pēc pirmajiem līkumiem pakāpās uz piekto vietu, bet tad viņa komandas biedra Andreass Bakerūds iesprūda aiz Matiass Ekstroms, kurš bija zaudējis savu ātrumu. Uz "Joker" apļa rēķina Nitišs tika uz trešo vietu, un šo pozīciju nosargāja.

Tikmēr "EuroRX" 1600 klasē Baumanis pēc četriem kvalifikācijas braucieniem bija otrajā vietā, aiz sava sīvākā konkurenta Ulrika Linnemana. Pusfinālā Baumanis uzvarēja savā braucienā, kamēr Linnemans izstājās.

Finālā Baumanim nācās pacīnīties ar krievu Ņikitu Misuļu, kuru viņš apsteidza vien par 0,4 sekundēm. Šis rezultāts latvietim ļāva nostiprināties čempionāta kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!