Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas autosportists Ņikita Mazepins, kuram pēc savas valsts brutāla un nepamatotā iebrukuma Ukrainā pērn bija jāpamet Pirmās formulas (F-1) čempionāts, nākammēnes grasās startēt Āzijas Lemānas seriālā.

Mazepins nav startējis kopš pagājušā gada, kad viņam jaunās F-1 sezonas priekšvakarā bija jāatstāj "Haas" komanda, kuras galvenais sponsors tobrīd bija Krievijas kālija minerālmēslu ražotājs "Uralkali". Tomēr amerikāņu vienība pēc krievu iebrukuma Ukrainā nolēma pārtraukt sadarbību ar kompāniju un arī Mazepinu.

Pirms tam Mazepins "Haas" vienībā nobrauca vienu F-1 sezonu, to paveicot ārkārtīgi nekonkurētspējīgā formulā, taču tik un tā komandas biedrs Miks Šūmahers viņu vairāmā gadījumu apsteidza.

Pērn Mazepins nestartēja nevienā sacensību seriālā, taču nu 11. februārī gatavojas piedalīties izturības sacīkšu seriāla "Asian Le Mans" pirmajā posmā Dubaijā, pārstāvot Lielbritānijā bāzēto "99 Racing" komandu.

"Esmu sajūsmā, ka varēšu atgriezties sacensībās "Asian Le Mans" seriālā. Kopā ar saviem komandas biedriem ceru iegūt lielisku pieredzi, sacenšoties sportā, ko tik ļoti mīlu," oficiālā paziņojumā pauda Mazepins.

Gan Ņikita, gan viņa tēvs Dmitrijs Mazepins ir iekļauti sankciju sarakstos, jo viņi tiek uzskatīti par tuviem Krievijas diktatora Vladimira Putina cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!