Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Pārmaiņas nekad nav vieglas, īpaši, ja ir lielas ambīcijas. Elektrisko automašīnu čempionāts "Formula E" sācis savu devīto sezonu, kurā startē ar trešās paaudzes ("Gen3") mašīnām, un tās ir izmēros mazākas, ātrākas un enerģijas patēriņa ziņā efektīvākas. Sezonas pirmajos četros posmos trasē cīņas bijušas interesantas, izkristalizējušies favorīti, un tas pēc starpsezonā piedzīvotajiem izaicinājumiem komandām ļauj atviegloti uzelpot, lai arī piesardzība jāsaglabā joprojām.

Līdz ar jaunās paaudzes ienākšanu "Formule E", mašīnas var sasniegt pat 300 km/h lielu ātrumu. No šīs sezonas arī enerģijas reģenerācija notiek no visiem četriem riteņiem, nevis tikai aizmugurējiem, kā tas bija iepriekš. Līdz ar to mašīnas no šīs sezonas darbojas efektīvāk, un sacensībām vajadzētu būt dinamiskākām.

"Gen3" mašīnas tiešām veikušas iespaidīgu tehnoloģisku lēcienu uz priekšu, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu spēkratiem, tomēr starpsezona komandām bija diezgan nervoza. Komandas vēl novembrī bija neapmierinātas par to, kā šīs pārmaiņas tiek vadītas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!