Foto: Publicitātes foto

"O!Kartes Autosporta Akadēmijas" žūrija ir izvēlējusies 10 perspektīvākos jauniešus, kuriem būs iespēja sevi pierādīt lielajās fināla sacensībās 15.oktobrī Biķernieku trasē, un labākais no šiem
jauniešiem tiks pie Latvijas autosportā nebijušas balvas – pilnībā apmaksātas sezonas Latvijas rallija čempionātā ar "Ford Fiesta R2" automašīnu, informē pasākuma organizatori.

No 47 jauniešiem, kuri pieteica dalību "O!Kartes Autosporta Akadēmijā" (OAA), pēc žūrijas vērtējuma labākie ir (nosaukti alfabēta secībā):

Jānis Baumanis – mārupietis šogad 19 gadu vecumā izcīnīja Latvijas čempiona titulu autokrosā bagiju B600 grupā, kā arī lieliski pierādīja sevi OAA otrajā atlases kārtā un mediju testos.

Emīls Blūms – 19 gadus jauno sportistu no Raunas žūrijas ievēroja pēc lieliskā sniegumu OAA otrajā atlases kārtā Bauskā, kā arī labajiem rezultātiem supersprintā 2WD Open klasē.

Kristaps Feldmanis – 16 gadus vecais jauneklis no Rugājiem lika žūrijai palikt vaļā mutēm. Tik ātru, skaistu un agresīvu braukšanu no autosporta debitanta neviens nebija gaidījis! Jaunietim varbūt
pietrūkst stabilitātes, bet viņš to kompensē ar dabisku ātrumu un azartu.

Ingus Kalniņš-Kalenieks – šim liepājniekam ir 21 gads un nebūt ne ātrākā tehnika - VAZ 2101, aču viņa braukšanas prasmes ir bauda skatīt – trajektorijas ir precīzas, sniegums pārliecinošs. Šogad Ingus uzvarējis divos supersprinta mačos "VAZ Historic Open" klasē.

Mārcis Ķenavs – 22 gadus vecais liepājnieks visus satrieca ar sniegumu atlases kārtās, kā arī intelektuālajos un mediju testos, kur viņam bija grūti atrast cienīgus. Rallijsprinta sacensībās sevi
no labākās puses liedza pierādīt vecā un ne īpaši uzticamā tehnika.

Kārlis Nebars – Vecpiebalgā dzimušais, bet Rīgā dzīvojošais Kārlis šogad bija nepāspējams supersprintā 4WD+ klasē (četras uzvaras četros mačos), bet atlases sacensībās priecēja ar ātru un azartisku braukšanu.

Reinis Nitišs – 15 gadus vecais jēkabpilietis šogad aizvadīja fantastisku sezonu rallijkrosā, autokrosā un kartingā, izcīnot 11 uzvaras. Un tas viss – pirmajā gadā "lielajā" autosportā!

Ralfs Sirmacis – savos 17 gados rīdzinieks jau ir viens no vadošajiem rallija braucējiem Latvijas čempionāta 2WD klasē. Viņa ātrums bija lieliski redzams atlases testos, bet sacensībās pievīla tehnikas izturība.

Dāvis Tobiass –16 gadus vecais jaunietis no Ķeipenes šogad kļuva par Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionu kroskartos, kā arī lieliski sevi parādīja OAA atlases testos un sacensībās Latvijā.

Valts Zvaigzne – 21 gadu vecais rīdzinieks šosezon debitēja rallijā, bet jau uzrādījis atzīstamus rezultātus. Žūriju pārliecināja Valta sniegums mediju testos un progress sezonas laikā.

Atgādinām, ka kopumā finālā piedalīsies 11 sportisti – desmit augstāk nosauktie, kā arī viens līdzjutēju balsojuma uzvarētājs. Līdzjutēji OAA mājas lapā par savu favorītu var balsot vēl līdz 10.oktobra pl. 12:00.

Fināls Biķernieku sporta bāzē notiks pēc sekojošas shēmas – visi 11 finālisti ar savām sporta automašīnām trīs reizes veiks Biķerniekos izveidotu speciālu rallija ātrumposmu. Viņu sniegumu trasē vērtēs žūrija, kas izvēlēsies piecus labākos. Šie pieci saņems iespēju startēt superfinālā, kur trasē jau dosies ar vienādām, organizatora nodrošinātām automašīnām. Viņu sniegumu atkal vērtēs
žūrija, kura dienas beigās pasludinās galvenās balvas ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!