Foto: AFP/Scanpix/LETA

Austrālijas rallijā, kas ir noslēdzošais un izšķirošais šā gada pasaules rallija čempionāta (WRC) posms, pēc pirmās sacensību dienas saasinājusies cīņa par čempionu titulu, izdevīgākā pozīcijā esot francūzim Sebastjenam Ožjēram ("M-Sport").

Rallija vadībā pēc astoņiem veiktiem ātrumposmiem ir norvēģis Madss Ostbergs ("Citroen"), kurš startēja no labākas pozīcijas, kamēr čempionāta līderiem bija "jātīra" trase, jo solītais lietus nenolija un ceļus klāja putekļi.

Ožjērs atrodas septītajā vietā, kas viņam ir izdevīga cīņā par titulu, jo galvenais konkurents, beļģis Tjerī Nevils ("Hyunday") pirmās sacensību dienas beigās ir desmitais un atpaliek par 33,7 sekundēm. Augstāka pozīcija Ožjēram dod arī priekšrocības otrajā sacensību dienā, jo Nevils trasē, kas esot vēl putekļaināka nekā pirmās dienas "dopi", dosies otrais, bet franču pilotam trajektorijas būs tīrākas.

"M-Sport" komanda dienas beigās nekautrējās izmantot komandas stratēģiju, liekot abiem pārējiem pilotiem Tēmu Sunninenam un Elfinam Evansam piebremzēt, lai Ožjērs varētu pakāpties kopvērtējumā un iegūt labāku starta pozīciju.

Atgādināsim, ka WRC kopvērtējumā Ožjēru un Nevilu šķir tikai trīs punkti par labu francūzim. Igaunis Ots Tanaks no Ožjēra atpaliek attiecīgi 23 punktus un viņa izredzes cīnīties par titulu ir tikai teorētiskas.

Sestdien rallija dalībnieki turpinās sacensības, aizvadot smagāko sacensību posmu. Ekipāžām būs jāveic 10 ātrumposmi, un rallija dienas garums plānots vairāk kā deviņas stundas.

WRC Austrālijas rallija rezultāti pēc astoņiem ātrumposmiem:


Avots: wrc.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!