Foto: Publicitātes foto
Krievu pilots Jevgeņijs Novikovs iekļauts "M-Sport Stobart Ford" komandas pieteikumā startam pasaules čempionāta (WRC) posmā, Austrālijas rallijā, ziņo portāls "wrc.com".

Sākotnēji nebija paredzēts, ka 20 gadus vecais Novikovs startēs šajā rallijā, taču pēc iekļaušanas "Stobart" komandas pieteikumā viņam jau piešķirts sestais starta numurs.

"Jevgeņijs mani šosezon pārliecināja, turklāt ne tikai ar ātru braukšanu, bet arī ar savu briedumu," saka "M-Sport Stobart" komandas vadītājs Malkolms Vilsons. "Trijos rallijos, kuros viņš šogad piedalījies, Jevgeņijs sasniedzis TOP3 laikus ātrumposmos un bijis starp kopvērtējuma līderiem."

Neskatoties uz augstajiem rezultātiem atsevišķos ātrumposmos, nevienā no šogad startētajiem WRC rallijiem Novikovam nav izdevies tikt līdz finišam vai izcīnīt ieskaites punktus, iekļūstot labāko desmitniekā.

Novikovs uz Austrāliju dosies norvēģa Madsa Ostberga vietā, kuram šis rallijs jāizlaiž finansējuma trūkuma dēļ, turklāt krievu pilots pieredzējušā Neninga Solberga vietā iekļauts komandas oficiālajā pieteikumā līdzās Metjū Vilsonam kā punktu gūšanai nominētais pilots.

10. šāgada WRC posms, Austrālijas rallijs notiks septembra sākumā.

Rallijam Novikovs pievērsās 15 gadu vecumā, un 2007. gadā 18 gadu vecumā debitēja pasaules čempionātā, pievienojoties "Citroen" junioru komandā, kurā augstvērtīgi rezultāti mijās ar iespaidīgām avārijām. Šosezon viņš panācis vienošanos ar "M-Sport" par startu sešos WRC posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!