Foto: Publicitātes foto

Prestižākajās rallijreida sacensībās pasaulē, Dakaras rallijā, kas nākamgad notiks 37.reizi, startēs jau astoņi "MINI ALL4" automobiļi, ko pilotēs astoņu dažādu valstu sportisti, informē autoražotājs.

Lielākās MINI cerības saistās ar pieredzējušo spāni Hoanu "Nani" Romu, kuri Dakaras rallija triumfēja pērn. Viņa partneri "Monster Energy Rally Raid Team" komandā būs argentīnietis Orlando Terranova un polis Krištofs Holovčiks. Vēl piecas mašīnas šīm sacensībām sagatavojusi Vācijas kompānija "X-raid GmbH" .

MINI Dakaras rallijā uzvarējuši trīs reizes pēc kārtas, sākot ar 2012.gadu.

"Dakaras rallijs ir ne tikai viens no aizraujošākajiem autosporta pasākumiem no līdzjutēju viedokļa, bet arī vissmagākais pārbaudījums braucējiem, komandām un tehnikai," saka MINI vecākais
viceprezidents Johens Gollers. "Pat vislabāk sagatavotajiem Dakaras rallijs ir neparedzams un prasīgs."

2015.gada Dakaras rallijs sāksies 3.janvārī un ilgs līdz 17.janvārim. Sacensības sāksies un noslēgsies Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā, bet trase cilpas veidā izlikts arī Čīles un Bilīvijas teritorijā; tās garums ir vairāk kā 9000 kilometru.

Atļauju doties uz Argentīnu novembra nogalē sākotnējā tehniskajā pārbaudē saņēmuši 645 transportlīdzekļi, vēsta sacensību mājas lapa. Šī pārbaude notika Francijā, Havras ostā, no kurienes ceļu uz Argentīnu sāk dalībnieku transports. Pārbaudīti tika gan sacīkšu automobiļi un motocikli, gan komandu tehnika, mediju un organizatoru mašīnas. Uz Dienvidameriku to vedīs 200 metrus garš kravas kuģis un paredzēts, ka Buenosairesas ostā tas iepeldēs 31.decembrī.

2015.gada Dakaras rallijā būs pārstāvētas abas mūsu kaimiņvalstis - pazīstamais lietuviešu rallija pilots un sacensību organizators Benedikts Vanags startēs automašīnu ieskaitē ar "Toyota Hilux", bet motociklu konkurencē startēs Igaunijas komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!