Foto: Publicitātes foto

Pasaules rallja (WRC) un rallijkrosa ("World RX") čempiona Petera Solberga 17 gadus vecais dēls Olivers izcīnījis savu pirmo titulu rallijkrosā, svētdien triumfējot "RallyX Nordic" seriālā "Supercar" klasē.

Pirms pēdējā posma Zviedrijā, "Tierp Arena" trasē, uz titulu pretendēja trīs piloti, bez Solberga arī Olivers Eriksons un Tomass Brintesons. Kvalifikācijā veiksmīgāks bija Brintesons, kamēr Solbergs otrajā kvalifikācijā pārsita riepu, bet trešajā viņa "Citroens DS3" piemeklēja tehniskas problēmas. Līdz ar to konkurenti jaunajam norvēģim kopvērtējumā pietuvojās trīs un astoņu punktu attālumā.

Pusfinālā riepu pārsita Brintesons, tā izstājoties no cīņas par titulu, bet Solbergs izcīnīja uzvaru. Arī Eriksons cīnījās ar tehniskām problēmām, tomēr finālā iekļuva.

Izšķirošanā braucienā Olivers Solbergs izmantoja pirmās starta vietas priekšrocības, bet Eriksonam dzīšanās pēc titula beidzās sadursmē ar Andreasu Karlsonu. Redzot trases malā stāvošo konkurenta mašīnu, Solbergs turpināja braukt pārliecinoši un izcīnīja uzvaru finālā.

Šajā "RallyX Nordic" sezonā 17 gadus vecais Olivers Solbergs spēja iekļūt finālā visos sešos posmos, trijos uzvarēja un kopumā četros kāpa uz goda pjedestāla.

"Tierp Arena" startēja arī šā gada Eiropas čempions Reinis Nitišs, kurš pievienojās "Supercar Lites" klasei un finālā ieņēma ceturto vietu.

Kā ziņojām, 2019. gada "RallyX Nordic" kalendārā iekļauta arī Biķerniku trase Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!