Foto: Publicitātes foto

Rallijreida komanda "Team Latvia" ar "OSCar" automašīnām šī gada Dakaras rallijreidā nepiedalīsies, portālam "Delfi" atklāja komanda inženieris Kristaps Dambis.

Tā vietā, lai piedalītos Dienvidamerikā notiekošajā Dakaras rallijreidā, "Team Latvia" izvēlējusies aizvadīt sacensības uz oriģinālajiem Dakaras rallija ceļiem.

"Mūsu komanda šoreiz nepiedalīsies Dakaras rallijā Dienvidamerikā, tā vietā aizvadot "Africa Eco Race"," portālam "Delfi" stāstīja Dambis. "Uz tām mūs aktīvi aicināja gan organizatori, gan "patrons" Žans Luī Šlesers, gan mūsu beļģu klients Žans Žaks Radelē, kuram Marokā pieder "OSCar" automašīna."

"Tātad mēģināsim apliecināt elektriskās piedziņas "OSCar eO" varēšanu arī oriģinālajos Dakaras rallija ceļos," turpināja komandas pārstāvis.

"Africa Eco Race" sacensībās "Team Latvia" pilotu sastāvs būs tāds pats kā aizvadītajā Dakāras rallijā. ""OSCar eO" pilotēs Māris Saukāns un tāpat kā "Dakar 2012" un "Silk Way 2012" ar benzīna "OSCar" brauks krievu ekipāža ar pilotu Antonu Grigorovu," skaidroja Kristaps Dambis, kurš piebilda, ka arī Radelē bija paredzēts startēt Latvijas komandas sastāvā, bet viņam neizdevās savākt nepieciešamo finansējumu.

Runājot par unikālo elektropiedziņas "OSCar eO", Dambis stāstīja, ka uzlabojumi esot tikai dažās niansēs, jo "Silk Way" rallijā viss darbojies lieliski: " Faktiski "OSCar eO" vairs tiek tikai uzturēts, nevis attīstīts, jo inženieri ir aizņemti ar jauniem projektiem."

"Africa Eco Race" sacensības norisināsies no 29.decembra līdz 9.janvārim. Aizvadītā gada sacensībās uzvaru izcīnīja Šlesers.

Atgādinām, ka aizvadītajā Dakaras rallijreidā "OSCar eO", kuru vadīja Māris Saukāns un Andris Dambis, ierindojās priekšpēdējā, 77.pozīcijā.

2012.gada Dakaras rallijreida bildes:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!