Foto: Publicitātes foto

Zviedrijas komanda "Olsbergs MSE" nākamgad nepiedalīsies pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX"), izvēloties citus seriālus un darbu pie jaunās elektriskās klases, informē komanda.

Ņemot vērā augstās "World RX" izmaksas un 2021. gadā gaidāmo pāreju uz elektroautomašīnām, "Olsbergs MSE" izvēlējušies izlaist nākamā gada sezonu un meklēt autoražotāju atbalstu darbam pie elektroauto attīstīšanas.

Komanda joprojām piedāvās rallijkrosa mašīnas privātiem dalībniekiem startam FIA Eiropas rallijkrosa čempionātā, Amerikas čempionātā, "RallyX Nordic" un citos seriālos, paralēli strādājot pie "Supercar" klases mašīnu ar iekšdedzes dzinēju tehnisko noteikumu uzlabošanas, kas ļautu samazināt izmaksas.

"Šis lēmums, nenoliedzami, ir skumjš, taču mums tas ir jādara, ja gribam strādāt ilgstoši, jo konkurētspējīgas tehnikas sagatavošana un uzturēšana "World RX" sacensībām ir pārāk dārga," atzīst komandas izpilddirektors Andreass Eriksons. "Kā rallijkrosa mašīnu ražotāji un to uzturētāji sacensībās visā pasaulē mēs visus šajā sporta veidā iesaistītos aicinām izvērtēt stabilitātes un izmaksu samazināšanas iespējas pašreizējo "Supercar" klases tehnisko noteikumu ietvaros, kā arī pieejamību un investīciju atpelnīšanu nākamo 10 gadu laikā. Mēs esam pārliecināti, ka pie saprātīgām izmaiņām tehniskajos noteikumos esošajām "Supercar" mašīnām var būt vēl ilga nākotne un šī klase var attīstīties, tāpat kā mūsu kompānija."

"Mans uzdevums ir arī sagatavot kompāniju, mūsu partnerus un braucējus jaunajai elektriskajai ērai, tajā pašā laikā neaizmirstot, ko esam sasnieguši "Olsbergs MSE" komandas jaunākajā vēsturē pēdējo 10 gadu laikā," piebilst Eriksons. "Elektriskajam rallijkrosam ir gan atbalstītāji, gan noliedzēji, bet personiski es uzskatu, ka elektrība un iekšdedzes dzinēji var strādāt roku rokā vēl ilgus gadus — būsim godīgi, mums patīk dažāda mūzika dažādos koncertos!"

Šosezon "Olsbergs MSE" komandu "World RX" pārstāv Robins Larsons un Kevins Eriksons. Komandu ieskaitē "OMSE" ar sakrātiem 67 punktiem ir pārliecinoši pēdējā, sestajā vietā.

Kā ziņojām, par aiziešanu no "World RX" paziņojuši Vācijas autoražotāji "Audi", kas sadarbojās ar Zviedrijas komandu "EKS", un Francijas kompānija "Peugeot". No autoražotāju atbalstītām komandām šobrīd čempionātā paliek tikai "Volkswagen".

"Olsbergs MSE" komandu pasaules rallijkrosa čempionāta pirmajā sezonā 2014. gadā pārstāvēja arī Latvijas pilots Reinis Nitišs, kurš sezonas vērtējumā ieguva trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!