Nākamsezon pasaules rallija čempionātā (WRC) atgriežas viens no labākajiem jaunajiem igauņu rallija pilotiem Ots Tanaks, kurš pārstāvēs jaunu komandu - "Drive DMACK", informē sportista pārstāvji.

Tanaks nākāmgad piedalīsies 12 WRC posmos - trīs ar britu kompānijas "M-Sport" sagatavotu "Ford Fiesta WRC" automašīnu, un deviņus - ar "Ford Fiesta R5" rallija auto, startējot WRC2 ieskaitē. Viņa stūrmanis būs pieredzējušais igaunis Raigo Molders, ar kuru Tanaks brauca kopā no 2007. līdz 2009. gadam. Vēlāk Molders stenogrammu lasīja Georgam Grosam.

"Šī mums ir lieliska iespēja atgriezties WRC," ceturtdien preses konferencē izteicās Tanaks. "Mēs piedalīsimies 12 WRC posmos un tas varētu ļaut man atgūt ātrumu un pierādīt sevi. Mums ir jābūt stabiliem un jāparāda labs un pārdomāts sniegums. WRC2 ieskaitē mans mērķis ir cīnīties par augstām vietām. Tā kā WRC pievienojas jaunas komandas, ja mēs būsim ātri un stabili, tā varētu būs laba iespēja iekļūt kādā komandā 2015.gadā."

Sezona Otama Tanakam un Raiko Molderam sāksies ar Zviedrijas ralliju, kur viņi brauks ar WRC klases auto. Pārējie divi posmi ar WRC mašīnu igauņiem būs Portugāles un Sardīnijas rallijs. WRC2 sezona Tanakam sāksies ar Meksikas ralliju, un tur viņa partneris "Drive DMACK" komandā būs Latvijas rallija līdzjutējiem labi zināmais soms Jari Ketomā.

Tanaka plānos ir arī pāris sacensības Igaunijā, ja budžets atļaus, - "auto24 Rally Estonia" jūlijā, kas ir Eiropas čempionāta posms, un "Rally Saaremaa" oktobrī, kas abiem sportistiem ir mājas sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!