Foto: Publicitātes foto

Igauņu pilots Ots Tanaks pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas noslēdzošajā posmā Lielbritānijā startēs ar WRC klases auto, vēsta vietējie mediji.

Tanaks Velsas rallijā startēs ar "Ford Fiesta WRC" auto un "DMACK" riepām - tieši šāda kombinācija viņam ļāva debijas sezonā 2011.gadā Lielbritānijā izcīnīt augsto sesto vietu. "DMACK" šim rallijam ir homoloģējuši jaunas riepas, kas ir mīkstākas un izturīgākas sānos un uz Tanaku liek lielas cerības, raksta izdevums "Autosport".

"Nav šaubu, cik ātrs ir Ots," saka riepu kompānijas direktors Diks Kormaks. "Pjedestāls ir pilnīgi iespējams un, ja viss ies labi, kāpēc nepacīnīties par uzvaru? Mēs dodam mašīnu un prasām tikai to, lai viņš brauktu, cik ātri spēj."

Ar WRC klases auto Tanaks šosezon startējis divos rallijos - Montekarlo rallijā tika izcīnīta otrā vieta, bet Portugālē igauņu pilots avarēja un izstājās, būdams otrajā pozīcijā.

Tanaka pamata čempionāts šosezon ir WRC2 klasē. Tajā trīs posmus pirms beigām igauņu pilots kopvērtējumā atrodas piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!