Foto: Volkswagen Motorsport

Pašreizējais pasaules čempions un kopvērtējuma līderis francūzis Sebastjans Ožjē no "Volkswagen" komandas sestdien pārņēma pasaules autorallija čempionāta (WRC) sestā posma, kas norisinās Itālijā, līderpozīciju.

Sacensības negaidīti pārliecinoši piektdien uzsāka jaunzēlandietis Haidens Padons ("Hyundai"), kurš uzvarēja trijos no pirmajiem četriem ātrumposmiem. Arī otro dienu Padons iesāka līderpozīcijā, tomēr tad sestdien kāds nomaldījies akmens radīja bojājumu viņa automašīnas transmisijā.

Zaudējot divas minūtes, Padons nokļuva tuvu arī otrās vietas nenoturēšanai, tomēr turpinājumā līdzīgs defekts piemeklēja "Citroen" komandas norvēģu braucēju Madsu Estbergu.

Pēc šiem notikumiem drošā trešajā vietā atradās igaunis Ots Tenaks, tomēr viņam mehāniska defekta dēļ nācās izstāties.

Līdz ar to kopvērtējumā otro vietu saglabājis Padons, tomēr viņš Ožjē zaudē jau divas minūtes un 13,6 sekundes, bet Estbergs atpaliek vēl par vairāk nekā minūti.

Kā zināms, Padons iepriekš bija uzvarējis tikai vienā WRC ātrumposmā, līderpozīciju piektdien iegūstot pirmoreiz karjerā.

Sacensības turpināsies līdz svētdienai.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Ožjē ar 105 punktiem joprojām atrodas pārliecinošā līderpozīcijā. Viņam ar 63 punktiem seko vēl viens "Volkswagen" pilots Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, bet trešajā pozīcijā ir Estbergs, kuram par sešiem punktiem mazāk.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!