Francūzim Sebastjanam Ožjēram ("Volkswagen") piedzīvojot avāriju Spānijas WRC rallija pēdējā ātrumposmā, uzvaru pirmo reizi pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā izcīnīja viņa komandas biedrs norvēģis Andrēass Mikelsens.

Līdz 12.posma pēdējam ātrumposmam pārliecinošā līderpozīcijā ar 50 sekunžu pārsvaru bija Ožjērs. Tomēr francūzis pēdējā "dopā" ietriecās ceļa drošības barjerā, nolaužot riteni un izstājoties no sacīkstēm.

Līdz ar to par uzvarētāju kļuva Mikelsens, no kura par 3,1 sekundi atpalika cits viņa komandas biedrs, soms Jari-Mati Latvala.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja spānis Dani Sordo ("Citroen"), kurš no norvēģa atpalika par 21,2 sekundēm.

Mikelsens līdz šim 63 aizvadītajās WRC sacensībās uz goda pjedestāla bija kāpis 12 reizes.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā posmu pirms sezonas beigām Ožjērs ticis pie 238 punktiem un Latvalu, kurš nodrošināja vicečempiona titulu, apsteidz par 58 punktiem. Čempiona titulu francūzis šosezon bija nodrošinājis jau trīs rallijus pirms sezonas beigām.

Savukārt trešais ar 154 punktiem ir Mikelsens, arī kura bronzas pozīcija ir kļuvusi neaizsniedzama.

Ožjērs pirmoreiz par pasaules čempionu 2013. gadā tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām, bet pērn viņš titulu ieguva posmu pirms sezonas noslēguma.

Arī "Volkswagen" komanda jau garantējusi trešo Konstruktoru kausu pēc kārtas.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika Lēbam.

Ožjērs kļuvis par ceturto visu laiku titulētāko pilotu, atpaliekot vienīgi no Lēba, kā arī somiem Juhas Kankunena un Tomija Mekinena, kuri abi karjeras laikā triumfēja četrās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!