Foto: Volkswagen Motorsport

"Volkswagen" rūpnīcas komandas pilots, esošais pasaules čempions Sebastjens Ožjērs izvirzījies vadībā pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas pirmajā grants posmā Meksikā.

Tiesa, pirmie divi ātrumposmi nebija ar grants segumu, jo Meksikas rallijs iesākas ar diviem superspeciālajiem ātrumposmiem, no kuriem pirmais bija vienu kilometru garš posms Gvanahuato pilsētas ielās, otrs - 4,6 kilometrus garš ātrumposms autošosejas trasē netālu no pilsētas. Abi bija nakts posmi.

Pēc pirmā ātrumposma, kas turklāt tika translēts TV tiešraidē, vadībā izvirzījās "Hyundai" komandas līderis Tjerī Nevils, otrajā vietā negaidīti izvirzījās viens no privātajiem braucējiem, Lorenco Bertelli, Ožjērs bija trešais, igaunis Ots Tanaks - 12.

Otro ātrumposmu "Volkswagen" komandas piloti veica visātrāk, un nostiprinājās sacensību vadībā. Pirms pirmās "īstās" rallija dienas vadībā ar 1,2 sekunžu pārsvaru ir Ožjērs, uz otro vietu noslīdējis Nevils, trešais ir Andreass Mikelsens, Jari-Mati Latvala ir ceturtais. Tanaks pēc otrā ātrumposma spēja pacelties uz septīto vietu.

Avots: wrc.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!