Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas pilota Sebastjana Ožjēra vadītā ekipāža svētdien, 27. jūnijā, Kenijā izcīnīja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas sestajā posmā – Safari rallijā.

"Toyota Gazoo" komandas pilots Ožjērs svinēja ceturto uzvaru sezonā un vēl vairāk nostiprinājās kopvērtējuma vadībā.

No pirmās sacensību dienas līdz pat svētdien notikušajam 15. ātrumposmam līderpozīcijā bija beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai Shell Mobis"), taču dienas otrā "dopa" vidū viņa vadītais spēkrats trāpīja akmenim, kas sabojāja aizmugurējo balstiekārtu.

Par līderi kļuva "Toyota Gazoo" paspārnē braucošais japānis Takamoto Kacuta, kurš pirms 16. ātrumposma par nieka 0,8 sekundēm bija priekšā Ožjēram. Pirms pēdējiem diviem ātrumposmiem abiem vadošajiem pilotiem jau bija vienāds laiks.

Pirms pēdējā ātrumposma Ožjērs ieguva 8,3 sekunžu pārsvaru, ko noslēdzošajā "dopā" vēl vairāk palielināja. Pēdējā ātrumposmā pirmais finišēja igaunis Ots Tanaks ("Hyundai Shell Mobis"), iegūstot papildu punktus kopvērtējumā.

Kopējā ieskaitē Ožjērs Kacutu apsteidza par 21,8 sekundēm, bet Tanaks atpalika jau vairāk nekā minūti. Ceturtais bija francūzis Adrjēns Formo ("M-Sport Ford"), piekto vietu ieņēma viņa komandas biedrs Gass Grīnsmits no Lielbritānijas, bet sestais bija Latvijas eksčempions Kalle Rovanpere no Somijas ("Toyota Gazoo").

Iepriekšējo reizi Safari rallijs WRC kalendārā bija iekļauts 2002. gadā.

Kopvērtējumā līderis ar 133 punktiem ir Ožjērs, 99 punktus iekrājis šoreiz desmitajā vietā palikušais brits Elfins Evanss ("Toyota Gazoo"), bet 77 punkti ir Nevilam.

Šosezon iecerēti 12 etapi, no kuriem septītais norisināsies Igaunijā.

Iepriekšējā sezonā čempiona tronī atgriezās Ožjērs, kurš izcīnīja savu septīto titulu karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!