Foto: Publicitātes foto

Viens no spēcīgākajiem igauņu rallija pilotiem Ots Tanaks piedalīsies šāgada "auto24 Rally Estonia", debitējot Eiropas čempionātā (ERČ), informē sacensību rīkotāji.

"Priecājos, ka man ir radusies izdevība startēt mājas sacīkstēs, kas bus arī Eiropas rallija čempionāta posms," saka Tanaks, kurš šosezon pārsvarā piedalās pasaules meistarsacīkstēs (WRC). "Ticu, ka mēs kopā ar stūrmani Raigo Molderu gūsim labas emocijas, taču mūsu mērķis ir uzvara. Saprotu, ka tas nebūs viegli sasniedzams, jo startēs daudz ātru vietējo un ārzemju sportistu."

Pārbaudot Igaunijas rallija ātrumposmus un rīkotāju paveikto, ERČ rīkotāji līdzīgi kā Latvijas gadījumā neskopojās ar uzslavām. "No sportiskā viedokļa "Rally Estonia" ir vieni no skaistākajiem ātrumposmiem pasaulē! Plati, ātri, droši, ar tramplīniem; segums ir perfekts un atļauj braukt garās slīdēs, nav smags. Šī trase sagādās prieku visiem sportistiem, tajā ir apvienoti skaistākie Somijas un Jaunzēlandes ātrumposmi!" izteicies ERČ menedžeris Žans-Pjērs Nikolā.

Kā zināms, šogad "auto24 Rally Estonia" ir iekļauts arī ERČ kalendārā, un sacensību centrs pārcelts no Otepes uz Tartu, kur notiks atklāšanas ceremonija un pilsētas superspeciālais ātrumposms, kā arī noslēguma apbalvošana. Otepē atradīsies rallija mītne un servisa parks, un lielākā daļa ātrumposmu tradicionāli atradīsies Otepes apkārtnē.

"auto24 Rally Estonia" arī šogad būs FIA Eiropas vēsturisko auto čempionāta, kā arī Igaunijas čempionāta posms. Rallijs risināsies no 17.līdz 19.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!