Foto: flickr.com

Nīderlandes braucējs Etjēns Bakss un latviešu kantētājs Kaspars Stupelis, kuri pagājušajā nedēļā sev nodrošināja pasaules čempiona titulu motokrosā blakusvāģiem, svētdien izcīnīja uzvaru arī Vācijā notikušā sezonas pēdējā, 16.posmā.

Baksa un Stupeļa ekipāža pirmajā braucienā izcīnīja uzvaru, bet otrajā piekāpās vienīgi francūzim Valentīnam Žiro, kurš sezonas nogalē startēja kopā ar latvieti Elviju Mucenieku. Viņi pirmajā braucienā bija ceturtie.

Dienas summā Bakss ar Stupeli tika pie 47 punktiem, bet Žiro ar Mucenieku guva 43 punktus un otro vietu.

Vēl igaunis Kerts Variks, kura ekipāžas kantētājs ir Haralds Kurpnieks, braucienos guva attiecīgi 19. un 20.vietu, kas summā ar trim punktiem deva 22.vietu.

Kopvērtējumā Bakss ar Stupelis šosezon tika pie 675 punktiem, bet pa 579 punktiem izcīnīja beļģu pilots Jans Hendrikss un Žiro. Pēc neoficiālas informācijas, otro vietu pēdējā etapā izrāvusi tieši Žiro ekipāža.

Tikmēr Variks un Kurpnieks ar 114 punktiem ierindojās 18.vietā.

Iepriekš Stupelis par pasaules čempionu tika kronēts 2003. un 2004,gadā, kad viņš brauca kopā ar leģendāru nīderlandieti Danielu Vilemsenu. Pēdējās trīs sezonas latvietis ar Baksu bija kļuvuši par planētas vicečempioniem, bet vēl divas reizes viņš to savulaik paveica ar Kristeru Serģi.

Kā zināms, līdz pat sezonas vidū notikušajām sacensībām Stelpē Mucenieks brauca duetā ar Hendriksu, tomēr pēc Latvijas etapa beļģis negaidīti pavēstīja par sadarbības pārtraukšanu. Sezonas beigās Hendrikss brauca kopā ar līdzšinējo pasaules čempionu Benu van den Bogārtu, kura pilots Bens Andriasens sezonas otrajā pusē bija savainots.

Tomēr nesen Mucenieku par partneri uzaicināja Žiro, kura līdzšinējam līdzbraucējam Nikolā Museti ārsti konstatēja kājas lūzumu.

Pagājušajā sezonā pēc ilgstošas pakaļdzīšanās Bakss un Stupelis pasaules čempionāta kopvērtējumā tomēr piekāpās Andriasena ekipāžai, turklāt latviešu kantētājs par pasaules vicečempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Savukārt pēc sezonas divi Latvijas kantētāji Mucenieks un Kaspars Liepiņš palīdzēja Beļģijas izlasei triumfēt Eiropas Nāciju kausa sacensībās.

Kā zināms, nākamajā sezonā Latvijā varētu tikt aizvadīti jau trīs posmi, jo provizoriskajā kalendārā kopā ar Stelpes un Ķeguma posmiem iekļauts arī etaps Viļakā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!