Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Par F-1 čempionāta leģendārās komandas "Ferrari"" vadītāju kļuvis Frederiks Vasērs, kurš pametis šo pašu amatu "Alfa Romeo", vēsta abu komandu paziņojumi.

Vasērs aizvadītos sešus gadus strādāja par "Alfa Romeo" komandas vadītāju un "Sauber Motorsport" izpilddirektoru, bet komanda savā preses paziņojumā vēstīja, ka viņš šo amatu pametis.

Aizvadītajā sezonā "Alfa Romeo" F-1 Konstruktoru kausā izcīnīja sesto vietu, kas ir labākais rezultātus aizvadīto desmit sezonu laikā.

Jau ilgāku laiku F-1 vidē bija baumas par to, ka Vasērs varētu kļūt par nākamo "Ferrari" komandas vadītāju, taču tās pastiprinājās pēc Matias Binoto aiziešanas no šī amata.Drīz pēc "Alfa Romeo" paziņojuma "Ferrari" oficiāli apstiprināja Vasēru savas komandas vadītāja amatā.

"Esmu patiesi priecīgs un pagodināts pārņemt "Ferrari" vadību. Kā cilvēkam, kurš visu mūžu ir aizrāvies ar motosportu, "Ferrari" man vienmēr ir pārstāvējis sacīkšu pasaules virsotni. Ar nepacietību gaidu darbu ar talantīgo un patiesi kaislīgo komandu Maranello bāzē, lai godinātu komandas vēsturi un mantojumu," teica pats Vasērs.

Vasērs esot spēlējis svarīgu lomu tajā, ka "Sauber" komandu iegādājās Vācijas autoražotājs "Audi", kas 2026. gadā līdz ar jaunajiem jaudas agregātu noteikumiem pārņems komandu, ko vēl nākamsezon sauks "Alfa Romeo".

"Alfa Romeo" komandas nākamais vadītājs šobrīd vēl nav zināms. Izskanējušas baumas, ka Andreass Zaidls no "McLaren" varētu pārņemt šo amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!